TecSoft maakt gebruik van Totaal Beheer waarbij gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheid om de complete serveromgeving, de benodigde licenties en het beheer voor een vast bedrag in de maand af te nemen. Hierbij is het dus niet meer nodig om investeringen in dan wel serverhardware of softwarelicenties te doen.  

Totaal Beheer 

Het Totaal Beheer is ons beheerconcept waarmee voor een vast bedrag per maand het complete IT beheer aan ons uitbesteed wordt. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid om ook de complete infrastructuur als onderdeel van dit beheerconcept af te nemen. Dit alles voor een vast bedrag in de maand per medewerker waarmee de complete IT infrastructuur gemakkelijk te budgetteren is en geen ongewenste verrassingen meer oplevert. 

Dat hierbij voor een gehoste ('in de cloud') oplossing gekozen moet worden is geen vereiste. In het geval van TecSoft waren de lokale faciliteiten niet optimaal om, gezien de verschillende gebruikersgroepen binnen de organisatie, alles naar het datacenter te verplaatsen. Daarom hebben wij voor een lokale serveroplossing gekozen. Dit heeft echter niet geleid tot hogere initiële investeringen; de benodigde apparatuur is gewoon als onderdeel van het beheerconcept in de maandelijkse kosten verrekend. 

Het grootste voordeel dat hiermee wordt behaald zit hem niet alleen in de voorspelbaarheid van de kosten, maar juist ook in de flexibiliteit waarmee IT nu toegepast kan worden binnen de organisatie. Eén van de eigenschappen van deze opzet is namelijk dat er maandelijkse zowel naar boven, als naar beneden geschaald kan worden. Dit is met name zeer aantrekkelijk voor organisaties die te maken hebben met sterke seizoensinvloeden en hun IT willen uitbesteden. De kosten zijn er enkel wanneer er daadwerkelijk mensen aan het werk zijn en dus er inkomsten tegenover staan.

 


Linkedin Twitter Facebook youtube