Geschiedenis en Kennismaking

Al sinds het begin van Ratho is Unilux een tevreden opdrachtgever. Via het netwerk van een van de eigenaren van Ratho, komt met in contact met de IT verantwoordelijke Jos der Kinderen van Unilux. Samen hebben we vervolgens een degelijke IT infrastructuur opgezet dat uiteindelijk tot de huidige opzet geleid heeft. 

De Vraagstelling

De wens vanuit Unilux is simpel; voor hun bedrijfsactiviteiten, het in eigen huis vervaardigen van onder andere horsystemen, zijn zij in grote mate afhankelijk van een stabiele en snelle technische infrastructuur. Alleen zo kunnen zij hun hoge kwaliteit van hun producten garanderen in combinatiemet gegarandeerde levertijden. Niet voor niets is Unilux ook de Nederlandse marktleider op dit gebied en ook buiten de grenzen van ons land is het een merknaam die bekend staat om haar kwaliteit en innovativiteit.  

De Oplossing

Door de jaren heen is men langzaam overgegaan van de traditionele servers en werkstations, naar een omgeving waarbij alles op de centrale server draait en iedere medewerker gemakkelijk gebruik van de applicaties kan maken ongeacht de werkplek. Hierbij wordt zwaar ingezet op virtualisatie op basis van Microsoft Hyper-V in combinatie met een hardware van Dell. Voor het beheer heeft men gekozen om deze in zijn geheel uit te besteden aan Ratho; zo weten ze precies waar ze aan toe zijn en dragen wij zorg voor het proactieve beheer van de complete omgeving. 

De Toekomst

Met de technische infrastructuur zit het wel goed bij Unilux, daarom zijn we nu samen met hen aan het kijken waar we de processen zelf verder kunnen verbeteren door middel van slimme automatisering. 

Zodoende is er recent een implementatie gedaan van het documentbeheer- en workflowsysteem FileLinx. Met behulp van dit systeem wordt de orderinvoer verder geautomatiseerd zodat hierin meer in minder tijd verwerkt kan worden met minder fouten. Ondertussen wordt er samen met hen alweer gekeken naar waar dit programma nog meer kan bijdragen aan een verdere verbetering van bedrijfsprocessen. 


Linkedin Twitter Facebook youtube