De totale ontzorging. Daar is het Toon van Hoof om te doen. Dat geldt voor zijn eigen klanten als hij grote evenementen organiseert en dat verwacht hij dan ook voor zijn ict-behoefte. ,,Simpel gezegd, gewoon geen gezeur aan mijn kop. Als ik iets niet wil, is het ellende met ict. Het moet gewoon werken en verder wil ik er niks mee te maken hebben", zegt Toon van Hoof. ,,Bij Ratho kan ik alles op een spreekwoordelijke berg gooien en heb ik er geen omkijken naar. Dat is wat ik wil. Hoewel Ratho geen hoge bedragen vraagt, is de prijs voor mij minder belangrijk. Ontzorging, daar is het mij om te doen."

Van Hoof draagt per toeval dezelfde achternaam als oprichter Harry van Hoof, de oude dirigent van Metropole Orkest. ,,Dat is puur toeval inderdaad. Dertien jaar geleden ben ik hier als stagiair begonnen en zes jaar geleden heb ik het bedrijf overgenomen met Wouter Berkhout. Destijds hadden we hier een bevriende techneut over de vloer die verantwoordelijk was voor de ict", vertelt Toon van Hoof, die per toeval via een kookclub met Ratho-directeur Thomas in contact kwam. ,,Wij zijn hier allemaal a-technisch op ICT-gebied en Thomas legde uit wat er allemaal mogelijk was. Alles is toen geregeld. Van werkstations, servers, telefonie tot hardware en zelfs toners voor printers. Hartstikke eenvoudig en het loopt allemaal op rolletjes."

Van Hoof benadrukt dat hij juist niet een te groot ict-bedrijf wilde voor de uitvoering, onderhoud en beheer. ,,Een persoonlijke benadering ingegeven door kleinschaligheid. Dat moet ik hebben, want dat verbetert de kwaliteit. Wij werken zelf ook met een klein team en organiseren immers evenementen", aldus Van Hoof, die eigenlijk geen omkijken meer heeft naar zijn ict. ,,Ik doe niet anders dan mijn klanten ontzorgen. Dat wil je dan zelf ook. Als ik bij wijze van spreken de helpdesk bel, dan wil ik een hele domme vraag kunnen en mogen stellen. Bij Ratho kan ik altijd terecht."

Toon van Hoof, mede-eigenaar Van Hoof en Van Hoof Produkties


Linkedin Twitter Facebook youtube