Cloud binnen het Onderwijs

Home >  Thema’s >  Cloud binnen het Onderwijs

Hoe maak ik optimaal gebruik van de Cloud?

Voor scholen is het van belang dat er veilig met gegevens gewerkt kan worden, conform AVG-wetgeving, zonder dat dit ten koste gaat van het gebruikersgemak. Daarnaast wilt u natuurlijk veilig werken met de moderne en innovatieve mogelijkheden van Cloud oplossingen. Met ons Ratho Portaal in combinatie met Office 365 en Microsoft Teams beschikt uw onderwijsorganisatie (zonder over te stappen van IT-beheerder) over een complete leer- en werkomgeving

 

Gebruiksvriendelijk en veilig werken met het Ratho Portaal en Office 365

Het dagelijks (gebruikers)beheer is door ons volledig geautomatiseerd; zo maakt u optimaal gebruik van de voordelen van Cloud oplossingen en helpt IT u ook echt verder vooruit en worden o.a. de volgende zaken meegenomen:

 • Werken conform AVG-wetgeving;
 • Serverloos in de Cloud werken;
 • Via Single Sign-On meteen verbonden met Office 365, Basispoort en Kennisnet Federatie en/of HR-systemen;
 • Een gepersonaliseerde portal voor ieder type gebruiker.
 • Efficiënt en effectief gebruiken van educatieve software en de bestandsopslag van Office 365.

 

"We zijn erg tevreden over het nakomen van de afspraken, de uitvoering en de begeleiding die we mochten ontvangen. Het Ratho Portaal zelf is fijne gebruiksvriendelijke omgeving!"

 

Het Ratho Portaal sluit aan bij de visie van uw school

Onze opdrachtgevers uit het onderwijs vroegen om de ontwikkeling van een intuïtief en gebruiksvriendelijk portaal dat aan zou sluiten bij de visie van de school en de plaats die ICT hierbij inneemt. Zodoende hebben wij het Ratho Portaal ontwikkeld om:

 • kwalitatief goed en doelmatig onderwijs mogelijk te maken die op een moderne manier is vormgegeven.
 • Deze online leer- en werkomgeving optimaal aan te laten sluiten bij het primaire proces om onderwijs te geven met een optimaal leerrendement.
 • Aan te sluiten bij de ICT-visie die een school heeft voor het secundaire proces, namelijk het doelmatig organiseren, sturen en verantwoorden van het onderwijsleerproces.

Kerneigenschappen van het Ratho Portaal:

 • een innovatieve, toekomstgerichte- en gepersonaliseerde leeromgeving voor leerling en leerkracht;
 • een eenvoudige manier om online samenwerken en communiceren mogelijk te maken;
 • één online portaal dat bereikbaar is ongeacht op welk apparaat of waar de gebruiker zich bevindt;
 • direct toegang tot bestanden, applicaties en snelkoppelingen;
 • via Single Sign-On met Office 365, Basispoort en Kennisnet Federatie verbonden;
 • één omgeving waarin alles centraal geregeld wordt, gebaseerd op de 21e eeuwse vaardigheden.


Het Ratho Portaal en Microsoft Teams; de ideale combinatie!

Omdat we van mening zijn dat (digitale) communicatie onlosmakelijk verbonden is met een goede ELO, hebben wij Microsoft Teams geïntegreerd binnen het Ratho Portaal. Met Microsoft Teams krijgt uw organisatie de beschikking over:

 • een gebruikersvriendelijke tool om gemakkelijk en veilig te communiceren met zowel in- als externen.
 • de mogelijkheid om te kunnen werken met het opslaan en (gezamenlijk) bewerken van documenten die in SharePoint Online staan.
 • Automatisch goed geregelde versiebeheer en databeveiliging.

“Door vooraf goed met de school af te stemmen, Teams in te richten met een select groepje om vervolgens een teambijeenkomst te plannen blijkt, voor onze Stichting, de juiste formule.”
Lenny van den Oetelaar, stafmedewerker ICT van Stichting Kempenkind

 

 • De inzet van Microsoft Teams wordt in samenwerking met de scholen door ons verder geïmplementeerd en begeleid.
 • Daarnaast gaan alle scholen werken met onze intuïtieve digitale leer-werkomgeving het RathoPortaal.
 • Door middel van deze webbased applicatie kunnen leerlingen en leerkrachten efficiënt en effectief gebruik maken van educatieve software en de bestandsopslag van Office 365.
 • Het Ratho Portaal is ook actief gekoppeld aan Microsoft Teams, zodat er een geheel ontstaat waaruit gewerkt kan worden.
 • Als eindresultaat geldt dat scholen het Ratho Portaal op een intuïtieve manier kunnen gebruiken voor communicatie en documentopslag, passend bij de daadwerkelijke schoolsituatie en werkwijze.

 

Het beste van beide werelden; Chromebooks gebruiken, met de bewezen veiligheid van Microsoft Office 365 én het Ratho Portaal

Chromebooks hebben inmiddels een vaste positie verworven in de educatie wereld. Doordat ze snel en gemakkelijk inzetbaar zijn, zijn het de ideale devices voor leerlingen. Er rijzen echter steeds meer vragen bij het veiligheids- en privacy beleid van Google, waarover het onderwijs zich terecht zorgen maakt.

Data veilig opslaan door koppeling van Google met Office 365 omgeving
Doordat wij de omgeving van Google koppelen aan de Office 365 omgeving kunnen er in de klassen gewoon Chromebooks ingezet worden, terwijl de data veilig opgeslagen wordt in Office 365. Hierdoor is het dan ook niet meer nodig om een 2-tal omgevingen, de Google omgeving enerzijds en Office 365 anderzijds, in de lucht te houden daar de medewerkers vaak de voorkeur geven aan het direct werken in de Microsoft omgeving.

Dus ongeacht het type device; door middel van het Ratho Portaal heeft elke gebruiker dezelfde gebruikerservaring, veiligheid en privacy!

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via 040 2370 426 of interesse@ratho.nl. Of vul uw gegevens in via onderstaand formulier, dan nemen wij contact met u op.

Dit veld is verplicht om contact op te kunnen nemen

 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op om een kennismaking in te plannen!
Aryon Hooijmaijers

Aryon Hooijmaijers

040 2370 426 aryon@ratho.nl

  

Wij helpen het maximale uit Office 365 te halen met workshops, trainingen en (gebruikers)ondersteuning

Naast Microsoft Gold Partner, zijn wij ook Office 365 én Education partner (AEP), waardoor we van alle ins-en-outs op de hoogte zijn en blijven. Inmiddels zijn er door ons 100+ organisaties succesvol en naar volle tevredenheid ondersteund bij de overstap naar Office 365.

Workshops en (gebruikers)trainingen

Door het organiseren van workshops voorafgaand aan een implementatietraject, laten we mensen op een praktische wijze kennismaken met de voordelen van het Office 365 platform. Na de technische implementatie houdt het echter niet op; als gedreven IT-partner gaan wij nóg verder en zorgen ervoor dat de gebruikers ook daadwerkelijk de meerwaarde ervaren middels onze gebruikerstrainingen op locatie.

Wij bieden additionele diensten aan zoals:

 • helpdesk ondersteuning;
 • back-up diensten;
 • uniforme digitale handtekening/disclaimer software en meer. 

Meer informatie

Neem contact op via aryon@ratho.nl, of bel 040 2370 426 om vrijblijvend kennis te maken en dieper in te gaan op de mogelijkheden die het Ratho Portaal en Office 365 voor uw onderwijsorganisatie bieden.

 

Helpdesk