Helpdesk als SPOC

Home >  Thema’s >  Helpdesk als SPOC

Met de term SPOC wordt Single Point of Contact bedoeld. Dit betekent dat alle IT-problemen, serviceverzoeken, problemen en incidenten eerst bij de servicedesk (niveau 1) worden geregistreerd in het ticketsysteem en vervolgens worden opgelost op niveau 1 of verzonden naar een andere ondersteuningsbron waar het ticket kan worden opgelost .

Een SPOC is het aanspreekpunt voor IT-gerelateerde incidenten, problemen, vragen en verzoeken

Een SPOC-servicedesk is een facilitator en coördinator van het volledige ondersteuningsproces van u als eindgebruiker. Zij zijn verantwoordelijk voor het oplossen van de tickets die kunnen worden opgelost op niveau 1. Lukt het hier niet, sturen zij het ticket door naar de meest geschikte bron die er dan beschikbaar is. Dit kan desktop support zijn, niveau 2 medewerkers, een leverancier, of zelfs specifieke personen in de organisatie met unieke expertise, bijvoorbeeld voor een bepaalde toepassing in IT.

Een SPOC brengt orde, discipline en consistentie in het ondersteuningsproces

Ten slotte houdt een SPOC toezicht op de voortgang van alle openstaande tickets, waardoor actie wordt ondernomen op tickets die lijken te worden geblokkeerd, en sluiten tickets die naar tevredenheid zijn opgelost. Een SPOC-servicedesk is er uiteindelijk verantwoordelijk voor dat alle tickets worden opgelost binnen de serviceniveaus die voor de organisatie zijn vastgesteld. De waarde van SPOC is dat het orde, discipline en consistentie in het ondersteuningsproces brengt.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via 040 2370 426 of interesse@ratho.nl. 

Linkedin Twitter Facebook youtube