Managed Service Provider (MSP)

Home >  Thema’s >  Managed Service Provider (MSP)

Zet ons in als jouw Managed Service Provider

Bij een Managed Service Provider besteed je het beheer en onderhoud van jouw IT-infrastructuur geheel of gedeeltelijk uit als dienst tegen een vast en voorspelbaar bedrag per maand.

De redenen waarom organisaties kiezen voor managed services is omdat ze: 

  1. niet beschikken over (of willen kiezen voor) een gespecialiseerd IT-team; 
  2. onvoldoende middelen voorhanden hebben om hun IT-infrastructuur optimaal te beveiligen en te beheren; 
  3. binnen het IT-team support wensen in de vorm van kennis, resources en back-up voor borgen van continuïteit; 
  4. focus op je kernactiviteit. 

In het eerste geval kun je ons zien als jouw (externe) IT-afdeling (als je deze dus zelf niet hebt) die je in kunt zetten als medewerkers in de organisatie, tot aan het uitdenken van (security)beleid en strategie. 

In het tweede geval kun je ons zien als een sparringpartner die jouw IT-medewerkers, die meestal generalisten zijn, ondersteunen met kennis én middelen. Het is niet de bedoeling dat wij alle werkzaamheden overnemen; wij bieden meerwaarde door jullie mensen te ontlasten van de dagelijkse werkzaamheden én het toevoegen van parate kennis waardoor jullie je kunnen focussen op je kernactiviteiten.

Ratho is expert op het gebied van het verbeteren van uptime, security en strategie  

IT is nauw verweven met de operationele kant van je organisatie. Storingen of hacks hebben een grote impact en kosten handenvol geld. Daarnaast worden IT-oplossingen steeds complexer en interne IT-medewerkers beschikken niet altijd over de juiste actuele kennis. Als ICT-specialist met jarenlange ervaring, de juiste kennis en certificaten hebben wij alle nodige expertise in huis om jouw IT-infrastructuur te onderhouden en te beheren. Wij verbeteren jouw uptime & security, houden jouw ICT in topconditie denken strategisch mee. 

Aanvullende diensten van MSP’s 

Aanvullende diensten zijn bijvoorbeeld het hosten van private Cloud in datacenters, telefonie middels VoIP oplossingen, een eenvoudig portaal om de meest voorkomende IT-werkzaamheden ook zonder eigen IT-afdeling zelf te kunnen regelen, en eenvoudige optimalisatie oplossingen middels bijvoorbeeld Microsoft Power Platform. Waarbij belangrijk is dat jouw mensen, organisatie en processen leidend zijn en niet de techniek.  

Bespaar kosten door de proactiviteit van een MSP 

Jouw gehele IT-infrastructuur blijft gestroomlijnd, beschikbaar en beveiligd met een maximale uptime waardoor je ook flink bespaart op IT-uitgaven. Als Managed Service Provider hanteert Ratho namelijk een proactieve aanpak en voorkomt veel problemen voor ze zich voordoen. Systemen blijven daardoor optimaal werken en het voorkomt onaangename verrassingen. Doen zich wel eventuele problemen voor, dan lossen wij dit snel en efficiënt op zodat de impact minimaal is. 

We zijn er voor je...

Neem contact met ons op via interesse@ratho.nl, bel 040 2370 426 of vul onderstaand formulier in en we bellen je terug.

Meer weten? Kom direct met mij in contact en ik leg je uit hoe wij als MSSP voor jouw organisatie kunnen werken!
Cas van der Steen

Cas van der Steen

040 2370 426 cas@ratho.nl

 

Dit veld is verplicht om contact op te kunnen nemen

Helpdesk