Microsoft 365

Home >  Thema’s >  Microsoft 365

Wat kan ik met Microsoft 365?

Het is niet vreemd dat steeds meer MKB-bedrijven, scholen en zorginstellingen kiezen voor Microsoft 365. Zo is Microsoft 365 in het onderwijs al niet meer weg te denken. En niet zonder reden. De tool van Microsoft biedt namelijk ideale digitale communicatiemogelijkheden. In dit artikel leest u meer over de voordelen van Microsoft Teams en hoe het binnen uw organisatie leidt tot meer gebruiksgemak en minder kosten.

De voordelen van Microsoft 365

Microsoft 365 bestaat uit een aantal onderdelen die samen een totaaloplossing bieden voor de ICT-behoeften van bedrijven in de huidige tijd. Even tijd dus voor een korte opsomming van de 10 grootste voordelen van Office 365. Denk hierbij aan:

 1. Digitaal (samen)werken binnen uw organisatie op alle apparaten en platforms
 2. Altijd en overal toegang tot uw documenten
 3. Bestanden makkelijk en veilig opslaan in de cloud
 4. Bestanden bewerken en delen met SharePoint Online en OneDrive 
 5. Alle taken en notities gekoppeld met OneNote
 6. AVG-proof werken
 7. Overzichtelijke E-mailboxen, (gedeelde) agenda’s en contactpersonen met Exchange Online
 8. Beter samenwerken en communiceren met collega’s en externen via Microsoft Teams
 9. Flexibel en goedkoop met maandelijkse af te nemen licenties
 10. Minder kosten voor hardware en IT-werkzaamheden 

 

Bestanden opslaan, bewerken en delen met SharePoint Online en OneDrive

Eén van de mogelijkheden van Microsoft 365 is 'OneDrive for Business'. Hiermee kunt u:

 • Tot 1TB (1000 GB) aan data opslaan.
 • Gemakkelijk al uw Microsoft Office documenten direct binnen uw webbrowser bewerken met behulp van de Office Online programma's.
 • Met SharePoint Online en OneDrive bestanden en documenten bewerken, versturen, opslaan en veilig delen met zowel collega’s als externen.

 

Microsoft 365 is AVG-proof

De technologie van Microsoft is AVG-proof en daarmee is Office 365 bij uitstek geschikt om uw organisatie conform de AVG (GDPR) wetgeving te laten werken. 

 

Sneller en efficiënter werken met Microsoft Teams 

Met de toevoeging van Microsoft Teams aan het platform, is het mogelijk om met zowel collega’s en externen gemakkelijk samen te werken. Wat zijn de voordelen?

 • Teams matchen met afdelingen, functiegroepen en/of organisatieprocessen;
 • Veilig samenwerken met externen; 
 • Documenten overal opslaan en gezamenlijk bewerken;
 • Onderling- en extern communiceren via de chat functie en via 'Skype for Business' met beeld en geluid;
 • Gemiste berichtmeldingen vanuit Microsoft Teams ontvangen in Outlook Postvak In, waardoor de communicatie tussen werknemers geïntegreerd en overzichtelijk blijft, ongeacht welk tool wordt gebruikt;
 • Koppelingen realiseren met externe (web)applicaties;
 • Tot wel 80% afname van het (interne) e-mail verkeer;
 • Het onboarden van (nieuwe) collega’s is eenvoudiger te realiseren.  

 

Interactieve demo van Teams

Met Teams beheert u al uw chats, vergaderingen, bestanden en apps in een enkele 'workspace'. In deze interactieve demo krijgt u eerst een rondleiding door Teams om de app te begrijpen en meer te leren over de belangrijke functies. Vervolgens kunt u enkele echte acties zelf echt uitproberen en helpt u een team om belangrijke beslissingen te nemen.

 

Is Microsoft 365 geschikt voor elke organisatie?

De mogelijkheden met Microsoft 365 zijn dan misschien eindeloos, maar uw behoeftes misschien niet. Hoewel Microsoft 365 geschikt is voor elk type organisatie, ongeacht de omvang, is het wel zaak om na te gaan waar uw behoeftes liggen. Welke functies van Microsoft365 zijn voor uw organisatie belangrijk? Waar bent u bij geholpen?

Misschien is volledig online werken in de cloud dé oplossing voor u, maar het kan ook zijn dat u om juridische- of praktische redenen nog een lokale (server) omgeving heeft en een hybride oplossing uiteindelijk veel beter bij u past. Oftewel, een combinatie van deels lokaal, deels in de cloud.

 

Ratho heeft ons geholpen met de implementatie van Office365 en een duidelijk inrichting van Microsoft Teams, hierdoor is onze onderlinge communicatie erg verbeterd en is ook de vindbaarheid van documenten toegenomen. We kunnen makkelijker samenwerken tussen de verschillende vestigingen en het contact tussen het servicebureau en de medewerkers op de locaties is veel eenvoudiger.
- Heidy van Ommeren, De Kleine Wereld

 

 

Nog niet helemaal klaar voor de overstap?

Ook als uw organisatie nog niet helemaal klaar is om over te stappen op het (volledig) online werken, kan Microsoft 365 wél al interessant zijn. Het platform biedt namelijk ook de mogelijkheid om uw organisatie voordelig te voorzien van Microsoft licenties. Het voordeel hierbij is dat u maandelijks achteraf betaald voor het daadwerkelijke gebruik. U zit dus niet vast aan langlopende contracten op basis van uw piekbehoefte.

 

Zonder problemen overstappen naar Microsoft 365

De overstap is in veel gevallen minder ‘heftig’ dan men vaak vreest. Dat kunnen we zeggen, omdat we al meer dan 100 organisaties succesvol hebben bijgestaan bij de migratie. Een gevreesd ‘probleem’ is natuurlijk het overzetten van de e-mail inbox. Maar ook dat ‘probleem’ is verwaarloosbaar. Met onze bewezen aanpak voor het overzetten van uw huidige e-mail omgeving naar Microsoft 365 heeft u na afloop zelfs meer e-mails dan daarvoor. Hoe dat kan weten we niet, maar we kunnen ook gewoon zonder problemen de inhoud van uw mailbox overzetten, ongeacht het huidige e-mailplatform (bijvoorbeeld Novell, POP/IMAP boxen, Exchange, Lotus Notes of Google).

Een probleemloze overstap vraagt echter vaak wel wat voorbereiding. Zorg dat u uw huidige ICT-situatie en de gewenste situatie eerst in kaart brengt. En laat u daarbij goed adviseren, zodat u eindigt met een oplossing die aansluit bij wat uw organisatie werkelijk nodig heeft.

 

Denk goed na over de beveiliging!

Het is mooi dat het platform werkt en dat alle programma's draaien, maar denk ook na over de beveiliging die uw digitale omgeving beschermd. Neem geen genoegen met een enkel Antivirus programma of een firewall, maar denk hier dieper over na. We adviseren u uiteraard graag en denken met u mee welke eisen uw omgeving eist en welke oplossingen daar het beste bij passen!

 

Over Ratho

Als Microsoft Gold Partner informeren wij u graag over de voordelen van Microsoft 365 voor uw organisatie. Als ICT-beheerder hebben wij inmiddels ruime ervaring met het adviseren, ondersteunen en migreren van 100+ profit- en non-profit organisaties naar het werken met Microsoft 365.

 

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via 040 2370 426 of interesse@ratho.nl. Of vul uw gegevens in via onderstaand formulier, dan nemen wij contact met u op.

 

 

Meer weten? Kom direct met mij in contact, ik ga altijd op zoek naar de vraag achter de vraag!
Thomas Schepers

Thomas Schepers

040 2370 426 thomas@ratho.nl

 

 

 

 

Wij helpen het maximale uit Microsoft 365 te halen met interactieve workshops, trainingen en (gebruikers)ondersteuning

Naast Microsoft Gold Partner, zijn wij ook Education partner (AEP), waardoor we van alle ins-en-outs op de hoogte zijn en blijven. Inmiddels zijn er door ons 100+ organisaties succesvol en naar volle tevredenheid ondersteund bij de overstap naar Office 365.

Interactieve workshops en gebruikerstrainingen

Door het organiseren van workshops voorafgaand aan een implementatietraject, laten we mensen op een praktische wijze kennismaken met de voordelen van het Office 365 platform. Na de technische implementatie houdt het echter niet op; als gedreven IT partner gaan wij nóg verder en zorgen er voor dat de gebruikers ook daadwerkelijk de meerwaarde ervaren middels onze gebruikerstrainingen op locatie.

Wij bieden additionele diensten aan zoals:

 • helpdesk ondersteuning;
 • back-up diensten;
 • uniforme digitale handtekening/disclaimer software en meer.

Helpdesk