Ratho helpt met thuiswerken en leren i.v.m Covid-19

Home >  Thema’s >  Ratho helpt met thuiswerken- en leren i.v.m Covid19

Ratho helpt met thuiswerken- en leren i.v.m Covid19

Omdat we de komende periode nog wel even aan het thuiswerken- en leren zijn vanwege Covid-19, hebben we besloten om een pagina te maken met allemaal links naar trainingsmaterialen voor onder andere Teams. Er is nu zoveel aanbod van verschillende bronnen en wij hebben ze voor u op één pagina verzameld en een indeling gemaakt per onderwerp. Uiteraard vullen we dit de komende tijd verder aan.

 

 

Leren op afstand opstarten met Teams

 • Leren op afstand met Teams 
  Via de website van Microsoft vindt u hoe u snel en eenvoudig programma's voor leren op afstand kunt opstarten met Teams.
 • Lesgeven op afstand met Microsoft Teams en Onenote Klasnotitieblok
  Wist u ook dat u binnen Teams de applicatie OneNote Class Notebook kunt gebruiken? Microsoft biedt de volgende cursus aan waarin u aan de slag gaat met Onenote, waarbij u verschillende tips krijgt aangereikt om beter in te kunnen spelen op de wensen van leerlingen.
 • Interactieve demo van Teams
  Met Teams beheert u al uw chats, vergaderingen, bestanden en apps in een enkele 'workspace'. In deze interactieve demo krijgt u eerst een rondleiding door Teams om de app te begrijpen en meer te leren over de belangrijke functies. Vervolgens kunt u enkele echte acties zelf echt uitproberen en helpt u een team om belangrijke beslissingen te nemen.
 • Gratis toegang tot Minecraft Education
  Om leerkrachten en leerlingen te helpen om verbonden te blijven met elkaar en te helpen leren op afstand heeft Microsoft tot juni 2020 Minecraft Education Edition gratis beschikbaar gesteld. Vul hier voor dit formulier in.
 • Lesgeven op afstand; de volgende stappen
  Alles is ingericht, de leerlingen krijgen les op afstand en opdrachten worden verstrekt en ingeleverd. Maar hoe gaat u nu om met ongewenste chatsessies tussen de Teams en hoe is de beveiliging eigenlijk geregeld bijvoorbeeld bij het delen van documenten? Dit artikel van Microsoft geeft u meer inzicht, voor technische vragen neemt u contact op met onze helpdesk.
 • Blogpost voor ouders en voogden

 

Werken op afstand met Teams

 • Gratis Teams Premium voor bedrijven
  We schreven hier eerder al een artikel over, maar denk niet dat u er met Teams alleen bent. Het is van belang dat u de security (zoals MFA en voor BYOD) goed voor elkaar heeft. Uiteraard geven wij advies!
 • Interactieve demo van Teams
  Met Teams beheert u al uw chats, vergaderingen, bestanden en apps in een enkele 'workspace'. In deze interactieve demo krijgt u eerst een rondleiding door Teams om de app te begrijpen en meer te leren over de belangrijke functies. Vervolgens kunt u enkele echte acties zelf echt uitproberen en helpt u een team om belangrijke beslissingen te nemen.
 • Volg webinars van onze partner Work21
  Net als Ratho verbindt ook Work21 mens, organisatie en technologie al jarenlang. Waar wij vooral insteken op technologie, richt Work21 zich meer op de adoptie er van: door duidelijke communicatie, heldere verwachtingen en samen met uw mensen aan de slag te gaan worden ze eigenaar van hun eigen leerproces. Zo maken ze elke nieuwe werkwijze, bedrijfsproces of technologische vernieuwing tot een succes. Volg nu interessante webinars van Work21, waaronder over Teams!. 

De voordelen van Office 365 en het Ratho Portaal

 • Lees hier alle voordelen over het werken met Office 365
 • Bekijk onze website over het RathoPortaal (onze DLWO). Bijna al onze scholen werken- en leren nu thuis via ons portaal met succes en enthousiasme! 

Boek een gratis Teams sessie bij een vrijwilliger

Microsoft heeft 120+ vrijwilligers vanuit heel Microsoft opgetrommeld om vragen te beantwoorden. Vanaf nu kunt u dus tijd inboeken bij iemand van Microsoft zodat u al uw vragen kwijt kunt.

Voor educatieve opdrachtgevers:

Ga naar https://aka.ms/EduNLHelp en boek een Teams sessie met een van de Microsoft vrijwilligers

 • Wat: Stel uw vraag in de online sessie
 • Wanneer: u kunt zelf kiezen welk tijdstip (op basis van beschikbaarheid)
 • Duur: 30 minuten
 • Kosten: Geen

Voor zakelijke opdrachtgevers:

Ga naar deze pagina om online hulp in te roepen voor vragen over Microsoft Teams.

Voor technische vragen:

Voor technische vragen adviseren we je om contact op te nemen met onze helpdesk. Zij hebben toegang tot technische support van Microsoft.

 

Boek een Teams groepstraining bij onze trainer Aryon

Mocht u met uw hele organisatie besluiten om met Teams te gaan werken en wilt u dieper in gaan op bijvoorbeeld Teams, dan raden wij u aan om een (groeps)training te volgen. Uiteraard is dit mogelijk op afstand. Onze ICT adviseur- en trainer Aryon neemt u mee in een basis- of gevorderden training voor Office 365, Teams of de diverse Office onderdelen.

 

Over Ratho

Als Microsoft Gold Partner informeren wij u graag over de voordelen van Office 365 voor uw organisatie. Als ICT-beheerder hebben wij inmiddels ruime ervaring met het adviseren, ondersteunen en migreren van 100+ profit- en non-profit organisaties naar het werken met Office 365.

 

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via 040 2370 426 of interesse@ratho.nl. Of vul uw gegevens in via onderstaand formulier, dan nemen wij contact met u op.

Ik ben u graag van dienst als het gaat om vragen over Teams en het geven van trainingen voor Teams en het gehele Office 365 pakket.
Aryon Hooijmaijers

Aryon Hooijmaijers

040 2370 426 aryon@ratho.nl

 

Office365_image

Wij helpen het maximale uit Office 365 te halen met interactieve workshops, trainingen en (gebruikers)ondersteuning

Naast Microsoft Gold Partner, zijn wij ook Office 365 én Education partner (AEP), waardoor we van alle ins-en-outs op de hoogte zijn en blijven. Inmiddels zijn er door ons 100+ organisaties succesvol en naar volle tevredenheid ondersteund bij de overstap naar Office 365.

Interactieve workshops en gebruikerstrainingen

Door het organiseren van workshops voorafgaand aan een implementatietraject, laten we mensen op een praktische wijze kennismaken met de voordelen van het Office 365 platform. Na de technische implementatie houdt het echter niet op; als gedreven IT partner gaan wij nóg verder en zorgen er voor dat de gebruikers ook daadwerkelijk de meerwaarde ervaren middels onze gebruikerstrainingen op locatie.

Wij bieden additionele diensten aan zoals:

 • helpdesk ondersteuning;
 • back-up diensten;
 • uniforme digitale handtekening/disclaimer software en meer. 

 

Helpdesk