Home >  Actualiteiten  >  Nieuws  > Gratis oude computer apparatuur laten ophalen en recyclen

Gratis oude computer apparatuur laten ophalen en recyclen


Waar laat u uw oude laptops, Pc's of servers? In de kliko of op de stort? Maar wat gebeurt er dan met informatie op de datadragers (harde schijven) en met het milieu? Wij helpen u graag met deze keuze en hebben Copiatek geselecteerd als bedrijf die dit voor u regelt: zij halen het zelfs gratis bij u op en recyclen of hergebruiken uw oude computer apparatuur. Zij streven er naar om 98% van de grondstoffen terug te winnen. Hierdoor blijven grondstoffen, zoals kunststoffen en edelmetalen behouden en sparen we het mileu. Bekijk onderstaande film maar eens over waar alles gedumpt wordt...

Hoe werkt het ophalen en recyclen van oude computer apparatuur?

U belt de ICT ophaaldienst op 06 3871 7964 of vult een formulier in op de website van Coptiatek. Er zijn geen minimale aantallen van toepassing; ze verzamlen de ophaalopdrachten stippelen dan een zo gunstig mogelijke route uit. Er kan dus enige tijd zitten tussen het moment van de ophaalopdracht inschieten en het daadwerkelijk ophalen.

Er zijn een aantal opties wat betreft de data-dragers:

  • HDD zelf verwijderen en dus niet meegeven aan Copiatek (u wilt het bv. zelf bewaren)
  • Copiatek formateert de schijf (Gratis)
  • Vernietigingsverklaring (Shredder) (Gratis)
  • HDD Wipe report KillDisk (3 euro per HDD)
  • HDD Wipe report Blanco (6 euro per HDD)

Bij de laatste twee opties krijgt u een officieel certificaat en in het geval van de shredder 'alleen' een vernietigingsverklaring.

 Copiatek Logo

Is het te vertrouwen?

Copiatek haalt ook veel apparatuur op voor gemeenten en ziekenhuizen. U kunt hier de lijst met deelnemers bekijken om een beeld te vormen welke organisaties hun apparatuur laten recyclen.

Meer nieuws


Linkedin Twitter Facebook youtube