MVO

 

MVO

Wij zijn onderdeel van een groter geheel

Met z’n allen zorgen we dat onze organisatie (financieel) gezond blijft. We vinden het daarnaast onze verantwoordelijkheid om ook zorg te dragen voor het milieu en onze maatschappij. Daarom ondersteunen we diverse maatschappelijke doelen.

Ons beleid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een afgeleide van onze ISO 27001 certificering en NEN 7510 certificering voor de zorg.

Werken in de cloud zorgt voor energiebesparing en optimalisatie

Ratho werkt veel in de Cloud. Wat heeft dit voor voordelen op het gebied van duurzaamheid? Doordat wij niet alles zelf hosten maar in de Cloud hebben wij een kleinere CO2 voetafdruk. Dit komt omdat in de Cloud gebruikte servers optimaal ingezet kunnen worden. Bron: Microsoft

logo-copiatek_207x140-vrijst

Recyclen, opknappen en doneren van oude IT-apparatuur 

Recyclen doen we samen met onze partner Copiatek. Hun missie is MVO en zij creëren banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zij bevorderen duurzaamheid. Oude servers, computers, laptops, Thin Clients, monitoren en telefoons halen zij op bij bedrijven, gemeenten, instellingen en scholen in heel Nederland. De bruikbare spullen worden door hen opgeknapt en gedoneerd aan Stichting Leergeld, kringloopwinkels en schoolprojecten in Afrika. De computers krijgen een nieuw modern systeem geïnstalleerd, nadat eventuele bestaande data is gewiped. Het wipen doen zij op bestelling met certificaat.

Wij rijden (deels) elektrisch

Een deel van onze medewerkers rijdt inmiddels elektrisch. Uit diverse studies dat de elektrische auto over de gehele levensduur schoner is dan een brandstofauto en hier werken wij graag aan mee. Bron: ANWB

ratho reclame

Donaties aan lokale- en landelijke goede doelen

Omdat we ook zorg willen dragen aan maatschappelijke doelen sturen wij geen kerstkaarten, maar schenken wij elk jaar een goed doel een mooi bedrag. De afgelopen jaren waren dit Make a Wish Nederland, Alpe d’HuZes, stichting ALS, PlayingForSucces en Surfkids. Verder sponsoren wij de lokale tennisclub Genneper Parken Tennis (GPT) in Eindhoven. 

Make a Wish logo
stichting als logo
alpe dhuzes logo
surfkids
pfs 10 jaar
gpt logo

Wij nemen graag contact op met je!