MVO

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij zijn onderdeel van een groter geheel


We zien het als onze verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor het milieu en onze samenleving. Daarom ondersteunen we diverse maatschappelijke doelen en werken we ook samen met partners die oog hebben voor het leveren van duurzame diensten en producten. 


LOGO_playingforsuccess_2020

Kinderen helpen om hun WOW-factor te vinden

Ratho wil graag iets terug doen voor de maatschappij, daarom steunen wij Playing for Success Eindhoven. Mede dankzij onze bijdrage heeft Playing for Success Eindhoven al 3.000 kinderen een boost in hun sociaal emotionele en cognitieve ontwikkeling gekregen. Playing for Success is een uniek concept voor kinderen die ‘een steuntje in de rug’ kunnen gebruiken. Op een WOW-locatie, zoals het Philips Stadion en het Parktheater, doen de kinderen positieve leerervaringen op, zodat ze in zichzelf gaan geloven en ontdekken dat leren wel leuk kan zijn. Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de toekomst en de ontwikkelingskansen van deze kinderen, daarom zijn wij partner van Playing for Success Eindhoven!


 

Veld_activiteit2
Veld_activiteit1
Parktheater2

Recyclen, opknappen en doneren van oude IT-apparatuur 

Recyclen doen we samen met onze partner Copiatek. Deze sociale onderneming creëert banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zij bevordert duurzaamheid. Copiatek haalt oude servers, computers, laptops, monitoren en telefoons op bij bedrijven, gemeenten, instellingen en scholen in heel Nederland. Je kunt jouw spullen via ons bij hen aanmelden.

De bruikbare spullen worden door hen opgeknapt en gedoneerd aan Stichting Leergeld, kringloopwinkels en schoolprojecten in Afrika. Op de computers wordt een nieuw modern systeem geïnstalleerd, nadat de oude data is verwijderd. 

logo-copiatek_207x140-vrijst

ratho reclame

Doneren aan lokale- en landelijke goede doelen

Wij sturen geen kerstkaarten, maar schenken elk jaar een mooi bedrag aan een goed doel. De afgelopen jaren hebben we gedoneerd aan Make-a-Wish Nederland, Alpe d’HuZes en stichting ALS.

Ook sponsoren wij de lokale tennisclub Genneper Parken Tennis (GPT) in Eindhoven. 

Make a Wish logo
stichting als logo
gpt logo
alpe dhuzes logo

Zorgen voor energiebesparing en optimalisatie door werken in de cloud

Ratho werkt veel in de Cloud. Wat heeft dit voor voordelen op het gebied van duurzaamheid? Doordat wij niet alles zelf hosten maar in de Cloud hebben wij een kleinere CO2 voetafdruk. Dit komt omdat in de Cloud gebruikte servers optimaal ingezet kunnen worden. Bron: Microsoft


Rijden met een (deels) elektrisch wagenpark

Een deel van onze medewerkers rijdt inmiddels elektrisch. Uit diverse studies dat de elektrische auto over de gehele levensduur schoner is dan een brandstofauto en hier werken wij graag aan mee. Bron: ANWB

 

Wij nemen graag contact op met je!

Ben of ken jij een organisatie die bijdraagt aan onze MVO doelstelling, vul dan dit formulier in.