Connectiviteit & Telefonie

De voordelen van VoIP telefonie

Bellen via het internet: cloud telefonie

VoIP telefonie heeft bijna alleen maar voordelen: je belt via het internet, de gesprekskwaliteit is beter en je betaald een lager vast maandbedrag. Je rekent af per gebruiker per maand en hebt hiermee alle functies tot je beschikking. We gebruiken dect telefoons voor de vaste toestellen maar koppelen ook met mobiele telefoons en je kunt bellen via Microsoft Teams. Overstappen naar VoIP is daarom een logische keuze. 

Een stabiele internetverbinding is wel een must. Gelukkig regelen wij dat ook van A tot Z voor jou!

De 10 mogelijkheden van bellen via VoIP
Optimale bereikbaarheid via dect- en mobiele telefoons en via Microsoft Teams

Een goed ingericht Cloud VoIP-systeem zorgt ervoor dat je optimaal kunt communiceren. Met VoIP bellen via de Cloud ben je optimaal bereikbaar voor klanten en prospects, ongeacht waar jouw medewerkers zich bevinden. Het VoIP-systeem biedt maximale flexibiliteit. Met diverse functies die aansluiten op puur VoIP bellen, stippel je een compleet bel plan uit voor inkomende en uitgaande gesprekken binnen jouw bedrijf. Zo mis je nooit een gesprek of een potentiële order. De mogelijkheden in het kort:

1. Bellers in de wacht zetten
2. Verkort kiezen (voor onderling bellen)
3. Een ander toestel in de groep op afstand opnemen 
4. Binnenkomende gesprekken doorverbinden
5. Bellen via Microsoft Teams

6. Meerdere gesprekken tegelijk aannemen
7. Voicemail als e-mail ontvangen 
8.
Bellen en gebeld worden
9. Kiezen hoelang en waar een toestel over gaat
10. Doorschakelen

Hoe kan ik VoIP bellen?


Voor VoIP bellen zijn er een aantal dingen nodig:

 • Een (snelle en stabiele) internetverbinding (4G en 5G)
 • VoIP-toestel (IP-toestel)
 • Een VoIP abonnement
 • Telefoonnummer (je kunt ook een nummer bij ons aanvragen)

Vraag meer informatie of een vrijblijvende demonstratie aan.

Vraag een demo aan

 

 

Nog meer voordelen van VoIP telefonie

 • Verbeterde functionaliteit en gesprekskwaliteit.
  VoIP bellen gaat gepaard met uitgebreide functies. Denk aan keuzemenu’s, tijdschema’s, dynamische doorschakeling, wachtrijen, openingstijden en voicemail.
 • Onbegrensde capaciteit.
  Met VoIP bellen is er nooit een lijn bezet. Er kunnen net zoveel gelijktijdige gesprekken gevoerd worden als dat er toestellen zijn.
 • Verregaande flexibiliteit.
  Toestellen inrichten en aanpassen kan met VoIP op ieder moment. Hierdoor kan VoIP meegroeien (en krimpen) met het bedrijf.
 • Overal bereikbaar
  Met een werkende internetverbinding kan VoIP bellen overal; op kantoor, thuis en onderweg.
 • Kostenverlaging.
  In vrijwel alle gevallen is VoIP bellen goedkoper dan digitaal of analoog bellen. Bellen via het internet is goedkoper en tevens zijn er geen uitgaven meer verbonden aan aanschaf, onderhoud en beheer van een fysieke telefooncentrale.
 • Bereikbaar op verschillende devices
  Met VoIP bellen worden zowel (mobiele) telefoon als computer en tablet een volwaardig onderdeel van de telefooncentrale. Ook andere communicatiemiddelen kunnen worden toegevoegd, zoals e-mail, fax en videobellen.
 • Bellen van en naar een vast nummer.
  Dankzij de integratie van Vast naar Mobiel, kunnen inkomende gesprekken naar ieder gewenst toestel gerouteerd worden, zowel een mobiele als vaste telefoon

 

FAQ VoIP telefonie

Welke vragen kunnen wij voor jou beantwoorden?

Blijft mijn organisatie bereikbaar tijdens de overstap van ISDN naar VoIP?

Tijdens de overstap naar VoIP bellen blijft de hele organisatie gewoon bereikbaar. Medewerkers en klanten merken hier helemaal niets van.

De traditionele telefonietechniek ISDN wordt door KPN uitgefaseerd daarom is VoIP bellen met Cloud Telefonie beslist de beste vervanger. VoIP bellen biedt meer flexibiliteit, efficiëntie, bereikbaarheid, betere integratiemogelijkheden en meer functionaliteit dan ISDN. Daarnaast bespaar je flink op de belkosten.

Kan ik mijn huidige telefoonnummers blijven gebruiken?

VoIP bellen gaat via de bestaande internetlijn van jouw organisatie. Als gecertificeerde VoIP-partner zorgen wij er voor dat de huidige telefoonnummers worden behouden.  

 Wij leveren én installeren één van de meest betrouwbare netwerken voor VoIP bellen. Dit maakt het nog eenvoudiger om over te stappen.

Wat heb ik nodig voor VoIP bellen?

Voor VoIP bellen zijn er een aantal dingen nodig:

 • Een (snelle en stabiele) internetverbinding
 • VoIP-toestel (IP-toestel)
 • Een VoIP abonnement
 • Telefoonnummer (u kunt ook een nummer bij gnTel aanvragen)
Heeft VoIP bellen ook nadelen?

Er kleven ook enkele nadelen aan VoIP bellen. Zo is VoIP bellen niet mogelijk zonder internetverbinding. Bij grote drukte op het netwerk worden de prestaties minder, maar de nu alledaagse 4G en 5G bieden hierin een uitkomst. Daarnaast zijn er voor VoIP bellen speciale toestellen nodig. Er kan ook gebruik worden gemaakt van een zogenoemde VoIP-converter. Toch zijn de voordelen van VoIP bellen veel groter dan de nadelen ervan.

Aan welke eisen moeten VoIP-toestellen voldoen?

Voor VoIP bellen is een internet telefoon nodig die over poort 5060 communiceert. Internet telefoons worden daarom ook wel VoIP-telefoons of IP-telefoons genoemd. Ook moet het toestel gecertificeerd zijn op het platform waarmee men belt.

Connectiviteit

Hoe ben jij verbonden met het internet?

Kies je internet via de kabel, glasvezel of kies je toch voor een ADSL lijn? En als die keuze gemaakt is, bij welke provider neem je dit dan af? Samen met jou kijken wij welk type verbinding het meest geschikt is, waarbij we rekening houden met jouw wensen, eisen en budget.
Wij leveren de verbinding helemaal kant-en-klaar op, waarbij we ook zorgen voor de aanvraag, aansluiting en configuratie.
Wij zijn gecertificeerd Ziggo Zakelijk partner en een volwaardige wifi consultancy partij én dedicated partner van Extreme Networks (voorheen Aerohive). 

ziggo geregistreerd
extreme networks

Internet via de kabel versus glasvezel

Bekijk de voordelen

Internet via de kabel

Kabel internet is qua snelheid superieur aan ADSL. Kabel internet providers maken gebruik van technieken waardoor zelfs heel hoge downloadsnelheden gerealiseerd kunnen worden. 

 • Kabelverbindingen zijn meestal de laatste 150 meter nog op Coax; daarvoor zijn het geheel glasvezelverbindingen.
 • Hoge up-time garantie op de zakelijke verbindingen zijn te verkrijgen tegen betaalbare bedragen.
 • Er zijn internetsnelheden mogelijk tot maar liefst 500Mbit/s;
 • Goed bereikbare helpdesk van Ziggo speciaal voor ZZP en MKB; ook in de avonduren en in het weekend!

Internet via glasvezel

Voor wie sneller internet wil dan kabel (of ADSL) is glasvezel geschikt. De oplever periode is vaak langer en zijn de eenmalige kosten hoger. Wij kijken of het beschikbaar is op jouw adres.

 • Glasvezel kan honderden megabits per seconde leveren en uploaden gaat even snel als downloaden.
 • Je kunt tegelijkertijd tv kijken, telefoneren en gamen zonder snelheid in te leveren
 • Je kunt kiezen uit veel serviceproviders die diensten als tv, internet en telefonie aanbieden.
 • Glasvezel biedt ruimte voor ontwikkelingen van het dataverkeer en de snelheid daarvan, waarmee je klaar bent voor de toekomst.

Laat ons een inmeting doen!

Professionele draadloze wifi netwerken zijn niet meer weg te denken bij organisaties. Niet alleen laptops, tablets en smartphones, maar ook domotica en bedrijfsbeveiliging zijn er steeds vaker op aangesloten. In vele opzichten heeft wifi de toekomst. Schakel ons in voor:

 • nulmetingen/site surveys; 
 • BYOD (Bring Your Own Device); 
 • Implementatie van wifi netwerken; 
 • Het verzorgen van gescheiden netwerken.

Aanvraag inmeting

Wifi connectiviteit

De bekabelde (vaste) internetverbinding moet vaak omgezet worden in een draadloze internet verbinding, dat doet een router. Een Wifi signaal wordt uitgezonden door die router, die dus een draadloos signaal uitstuurt naar apparaten die zich in de buurt bevinden. Door het inschakelen van de Wifi op de mobiele telefoon of laptop kun je zien uit welke draadloze verbindingen je kunt kiezen.

Ratho is de volwaardige wifi consultancy partij én dedicated partner van Extreme Networks

Wij zijn een volwaardige wifi consultancy partij én dedicated partner van Extreme Networks. Daarmee bieden wij stabiele en veilige wifi oplossingen op basis van hun controllerloze oplossingen. De professionele wifi oplossingen van Extreme Networks onderscheiden zich door het controller-loze concept waarbij de intelligentie in de Access Points zelf zit. Omdat er geen aparte controller nodig realiseren wij voor jou een interessante kostenbesparing.

extreme networks

Belangrijke eigenschappen van wifi netwerken van Extreme Networks:

 • De perfecte aansluiting op actuele onderwerpen zoals Bring-Your-Own-Device (BYOD) en Choose-Your-Own-Device (CYOD) in het kader van het ‘nieuwe werken’.
 • Zeer gebruiksvriendelijk en kostenbesparende oplossingen om thuiswerkers en nevenvestigingen veilig te verbinden met het netwerk van de organisatie.
 • Stabiele en snelle omgevingen, ook bij grote aantallen gebruikers bijvoorbeeld binnen onderwijsinstellingen of gemeentes.

Weinig budget? Kies voor Connect of WaaS!

Voor een laag bedrag beschikken over een professioneel wifi netwerk

Dit is interessant als je zelf (nog) geen budget heeft voor de aanschaf van een professioneel wifi netwerk. Je kunt bij ons ook kiezen voor een Wireless as a Service (WaaS) oplossing/dienst. Vanaf een vast bedrag per maand per toegangspunt, beschik je over een professioneel draadloos netwerk. Je kunt bij ons kiezen voor twee opties:

1. Connect

De Connect AP's komen het best tot hun recht in situaties waarbij een lage prijs belangrijker is dan de mogelijkheden. Een andere mogelijkheid is dat je niet direct alle uitgebreide functionaliteiten nodig hebt. Maar op het moment dat je gaat groeien en daar wel behoefte aan hebt, zijn de licenties op dezelfde hardware heel makkelijk uitbreiden op de bestaande AP’s. Zo doe je langer met de hardware, ook als jouw wensen veranderen.

2. Wireless As A service (WaaS)

Via onze WaaS oplossing investeer je niet zelf, dat doen wij voor jou! Vanaf een vast bedrag per maand per toegangspunt heb je een professioneel dekkend wifi netwerk. Wij voeren het beheer uit op het netwerk en jij wordt volledig ontzorgt.

Onderwijs

Wij zijn koppelpartner van Eduroam en Govroam

Zowel Eduroam als Govroam maken het voor leerlingen, studenten, onderzoekers en medewerkers mogelijk om op een veilige manier gebruik te maken van het draadloze netwerk van hun onderwijs- of (onderzoeks)organisatie. Zij kunnen daarnaast met hun eigen inloggegevens probleemloos gebruik maken van het netwerk bij andere onderwijs- of (onderzoeks)organisatie wereldwijd.
Als partner zorgen wij voor deze implementatie.

Welke IT-uitdaging heb jij?

Veel organisaties gingen jou al voor en zijn zeer tevreden. Spreken de bovenstaande zaken jou aan en wil je een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op met ons!