Informatieveiligheid

 

Infomatieveiligheid

Informatieveiligheid

in·for·ma·tie (de; v; meervoud: informaties) 1. inlichting, gegevens 2. elk gegeven dat door een computer kan worden gelezen

vei·lig·heid (de; v) 1. het veilig-zijn: iets in veiligheid brengen

‘Saftey first’ hangt bij ons op een tegeltje. We brengen veiligheid met een digitaal schild om de kans op datalekken, hacks en ransomware zo klein mogelijk te maken. Ook kennen we de AVG (GDPR) van haver tot gort; van de rechten tot de plichten. Informatieveiligheid is geen neventaak, maar een hoofdzaak. Wij helpen je om veilig te werken door het bewustzijn in de organisatie te vergroten en de kennis te brengen die vaak ontbreekt. Ratho adviseert op basis van jouw dataclassificatie en betrekt daarin mens, proces en techniek. 

Onze diensten

Deze diensten zorgen voor de beste beveiliging van jouw IT-omgeving

Quick scan | Cyber security scan
Als je wilt weten hoe jouw IT er voor staat, laat ons dan een quickscan doen. Je krijgt dan een rapport met aanbevelingen op basis van de door ons verzamelde data. Je krijgt een basis inzicht in de cyber security status van jouw organisatie. Daarna presenteren wij een actieplan met daarin handvaten en bespreken quickwins en zorgen wij voor de implementaties.
Ga naar Cyber security scan
Cyber awareness

De mens is vaak de zwakste schakel in informatiebeveiliging. Met bewustwordingscampagnes en trainingen in gevaarherkenningen versterk je de menselijke verdedigingslinie. Weet wat je moet doen als je slachtoffer bent geworden van cybercriminaliteit.

Wij combineren bewustwording, training en toetsing in één oplossing.

Ga naar Cyber awareness
MFA

Multifactor authenticatie (MFA) is een toevoeging op jouw normale wachtwoord. Naast gebruikersnaam en wachtwoord moet je bijvoorbeeld nog een code invoeren. Hiermee is een groot deel van de aanvallen op accounts te voorkomen en ben je beter beschermd tegen gegevenslekken als gevolg van verloren of gestolen referenties.

Dit moet je weten over MFA
MDM & Endpoint Manager

Met Mobile Device Management heb je controle en zeggenschap over de applicaties en diverse mobiele devices in jouw netwerk. Zo kom je tegemoet aan de productiviteit van jouw medewerkers, maar verminder je ook het risico van dataverlies. Met Microsoft Endpoint manager (Intune) monitoren en beheren we zowel bedrijfs- als privé eigendommen.

Beveiligingstools van Microsoft
Firewall & Antivirus

Wij verzorgen antivirus (of anti-malware) software en firewalls voor jouw organisatie. Het zijn allebei veiligheidsmaatregelen voor een computer of apparaat dat in verbinding staat met het internet of een ander netwerk. Simpel gezegd is een firewall een meer externe vorm van beveiliging en antivirussoftware een interne beveiligingsmaatregel.

AVG/ GDPR
Sinds 2018 geldt deze privacywet, maar weet jij of jij helemaal AVG-compliant bent en persoonsgegevens op de juiste manier verwerkt? Zet onze specialisten in en krijg samen jouw bedrijfsvoering op orde. Maak vervolgens binnen de hele organisatie duidelijk wat wel en niet mag binnen de AVG regels en voorkom hiermee een boete. 
 
Ga naar AVG
Wachtwoordmanager

Welke middelen zet jij in om wachtwoorden te onthouden? Gebruik je geeltjes of een (digitaal) notitieblok of gebruik je overal hetzelfde wachtwoord? Met onze basis- en uitgebreide oplossingen regel jij je wachtwoordbeheer goed en op een veilige manier. Zo bescherm jij jouw organisatie om wachtwoord gerelateerde gegevenslekken en cyberdreigingen te voorkomen.

Ga naar wachtwoordmanager
Handtekening software

Zorg dat er geen wildgroei ontstaat in diverse soorten e-mailhandtekeningen. Stel organisatiegegevens, logo’s en disclaimers centraal in voor elke afdeling en gebruiker met deze software voor Microsoft 365. Zo treedt je als organisatie eenduidig naar buiten met je communicatie. Dit is op serverniveau in te stellen voor elk type apparaat.

Ga naar handtekeningsoftware
Microsoft Defender (ATP)

De meeste cyberaanvallen beginnen met een e-mail. Deze oplossing helpt schadelijke e-mail koppelingen en bijlagen tegen te houden voordat ze jouw inbox bereiken. Het opent de bijlagen en koppelingen in een volledig gescheiden virtuele omgeving en controleert deze op schadelijke activiteiten voordat de e-mail wordt doorgestuurd.

Beheerde printdiensten
Wij maken gebruik van diverse printoplossingen van A-merken in combinatie met een printdienst via de cloud om te zorgen dat je via verschillende apparaten altijd en overal beveiligd kunt printen. Voor een vast bedrag  per maand neem jij de verbruiksmaterialen en het gehele onderhoud van de printers af.

Opdrachtgevers

Deze opdrachtgevers gingen jou voor

Icon-Ratho open-double-quote-sans-left

We zijn er.

VOOR EEN SECOND OPINION.

Twijfel je over de kennis of kunde van je huidige IT partij?
Vraag een gratis second opinion aan.