top of page
wifi & waas oplossingen

Wifi & Waas oplossingen

Wifi connectiviteit

De bekabelde (vaste) internetverbinding moet vaak omgezet worden in een draadloze internetverbinding. Dat doet een router. die zendt een wifi-signaal uit naar apparaten die zich in de buurt bevinden. Door het inschakelen van de wifi op de mobiele telefoon of laptop kun je zien uit welke draadloze verbindingen je kunt kiezen.

Ratho is de volwaardige wifi consultancy partij én dedicated partner van Extreme Networks

Wij zijn een volwaardige specialist in wificonsultancy én dedicated partner van Extreme Networks. Wij bieden stabiele en veilige wifinetwerken op basis van hun controllerloze oplossingen. De professionele wifi oplossingen van Extreme Networks onderscheiden zich door het controller-loze concept waarbij de intelligentie in de accesspoints zelf zit. Omdat er geen aparte controller nodig is, realiseren wij voor jou een interessante kostenbesparing.

wifi & waas oplossingen

Belangrijke eigenschappen van wifi-netwerken van Extreme Networks:

 • De perfecte aansluiting op actuele onderwerpen zoals BYOD (bring your own device) en CYOD (choose your own device) in het kader van het ‘nieuwe werken’.

 • Zeer gebruiksvriendelijk en kostenbesparende oplossingen om thuiswerkers en nevenvestigingen veilig te verbinden met het netwerk van de organisatie.

 • Stabiele en snelle omgevingen, ook bij grote aantallen gebruikers binnen bijvoorbeeld onderwijsinstellingen of gemeentes.

Weinig budget? Kies voor Connect of WaaS!

Voor een laag bedrag beschikken over een professioneel wifi netwerk

Dit is interessant als je zelf (nog) geen budget hebt voor de aanschaf van een professioneel wifi-netwerk. In dat geval kun je bij ons ook kiezen voor een Wireless-as-a-Service (WaaS) oplossing. Voor een vast bedrag per maand per toegangspunt, beschik je over een professioneel draadloos netwerk. Je kunt bij ons kiezen voor twee opties:

1. Connect

De Connect AP's komen het best tot hun recht als een lage prijs belangrijker is dan de mogelijkheden. Of als je niet direct alle uitgebreide functionaliteiten nodig hebt. Maar op het moment dat je gaat groeien en wel behoefte hebt aan extra mogelijkheden, dan zijn de licenties heel makkelijk uit te breiden op de bestaande accespoint. Zo doe je langer met de hardware, ook als jouw wensen veranderen.

2. Wireless-as-a-service (WaaS)

Via onze WaaS-oplossing investeer je niet zelf, dat doen wij voor jou. Vanaf een vast bedrag per maand, heb je een professioneel dekkend wifi netwerk. Wij voeren het beheer uit op het netwerk en jij wordt volledig ontzorgd.

Laat ons een inmeting doen!

Professionele draadloze wifi netwerken zijn niet meer weg te denken bij organisaties. Niet alleen laptops, tablets en smartphones, maar ook domotica en bedrijfsbeveiliging zijn er steeds vaker op aangesloten. In vele opzichten heeft wifi de toekomst. Schakel ons in voor:

 • Nulmetingen/site surveys; 

 • BYOD (Bring Your Own Device); 

 • Implementatie van wifi netwerken; 

 • Het verzorgen van gescheiden netwerken.

Aanvraag inmeting

Ratho BV heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten.

Connectiviteit

Hoe ben jij verbonden met het internet?

Kies je internet via de kabel, glasvezel of ga je toch voor een ADSL-lijn? En als die keuze gemaakt is, bij welke provider neem je dit dan af? Samen met jou kijken wij welk type verbinding het meest geschikt is, waarbij we rekening houden met jouw wensen, eisen en budget.

Wij leveren de verbinding helemaal kant-en-klaar op, inclusief de aanvraag, aansluiting en configuratie. Wij zijn gecertificeerd Ziggo Zakelijk partner en een volwaardige wifi consultancy partij én dedicated partner van Extreme Networks (voorheen Aerohive). 

Wifi oplossing
Wifi oplossing

Internet via de kabel versus glasvezel

Bekijk de voordelen

Internet via de kabel

Kabel internet is qua snelheid superieur aan ADSL. Providers van kabelinternet maken gebruik van technieken waardoor heel hoge downloadsnelheden gerealiseerd kunnen worden. 
 

 • Kabelverbindingen lopen meestal de laatste 150 meter nog via een coaxkabel. Daarvoor zijn het geheel glasvezelverbindingen.

 • Hoge up-time garantie op de zakelijke verbindingen is te verkrijgen tegen betaalbare bedragen.

 • Er zijn internetsnelheden mogelijk tot maar liefst 500Mbit/s.

 • Goed bereikbare helpdesk van Ziggo speciaal voor ht mkb en zzp'ers; ook in de avonduren en in het weekend.

Internet via glasvezel

Voor wie sneller internet wil dan kabel (of ADSL) is glasvezel geschikt. De oplever periode is vaak langer en de eenmalige kosten zijn hoger. Wij kijken of het beschikbaar is op jouw adres.
 

 • Glasvezel kan honderden Mbit leveren en uploaden gaat even snel als downloaden.

 • Je kunt tegelijkertijd tv kijken, telefoneren en gamen zonder snelheid in te leveren

 • Je kunt kiezen uit veel serviceproviders die diensten als tv, internet en telefonie aanbieden.

 • Glasvezel biedt ruimte voor ontwikkelingen van het dataverkeer en de snelheid daarvan, waarmee je klaar bent voor de toekomst.

Onderwijs

Wij zijn koppelpartner van Eduroam en Govroam

De Quickscan, Cyber security scan én phishing simulatie zijn los van onze algemene dienstverlening in te zetten. Wil je ons inzetten als jouw IT-dienstverlener, bekijk dan de mogelijkheden:

Welke IT-uitdaging heb jij?

Veel organisaties gingen jou al voor en zijn zeer tevreden. Spreken de bovenstaande zaken jou aan en wil je een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op met ons!

Ratho BV heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over jouw vraag.

bottom of page