Over ons

Wij zijn Ratho

Uitgesproken en realistisch

Toen we in 2005 begonnen, waren we met z’n tweeën. Echte IT-ers in hart en nieren. Jonge honden en een beetje eigenzinnig. We ontdekten dat opdrachtgevers het waarderen als je uitgesproken en realistisch bent. Het was geen trucje of een bedachte salespitch, zo waren we gewoon. En zo zijn we 15 jaar later nog steeds.

Ons verhaal


We zijn 'vakidioten' die zich oprecht verbonden voelen met onze opdrachtgevers en met elkaar. Altijd gedreven om het juiste advies te geven. Niet wat commercieel handig is, maar functioneel het beste. Inmiddels ondersteunen we met 25 IT-professionals een heleboel middelgrote organisaties in het MKB en het onderwijs. We helpen onze opdrachtgevers om veilig te werken en te leren. Sinds 2005 hebben we een berg aan kennis en ervaring opgebouwd, waardoor we continuïteit kunnen garanderen. Mede daarom is het verloop onder medewerkers én opdrachtgevers zeer laag.

Wij zijn er!

VOOR JOUW SUCCES

Werk en onderwijs staan nooit stil. De IT-voorzieningen moeten altijd beschikbaar zijn en fijn werken. Het optimaliseren van systemen en werkprocessen is een continu proces. Een alerte en behulpzame
IT-partner regelt dit voor jou. 

We gaan graag een gelijkwaardige samenwerking met je aan, waarbij we elkaar zeggen waar het op staat en successen vieren als het kan. Je mag én kan gewoon altijd op ons rekenen. We komen gevraagd en ongevraagd. We adviseren als het moet én als het niet moet. Want zo komen we samen vooruit.

Laten we kennismaken!

4xpictos_Wit

Onze aanpak

Wij helpen organisaties met het kiezen van de juiste IT-diensten afgestemd op mensen, processen en technieken.

Door onze jarenlange ervaring bieden wij jou altijd de juiste oplossing.

ICT-dienstverlening afgestemd op jouw behoeften

Kies uit onze verschillende niveaus van dienstverlening

Al vanaf € 5,- per maand voorzien wij jou van slimme IT-oplossingen.

Brons

Bedoeld voor de ondersteuning van interne IT, dan wel organisaties met weinig IT-behoefte, waarbij wij als achtervang dienen.

 • Naast een vast laag bedrag per gebruiker, ondersteuning op basis van nacalculatie.
 • Ondersteuning conform SLA met gegarandeerde response- en oplostijden
 • IT-omgeving wordt opgenomen in onze beheer omgeving (monitoring, remote support, technische documentatie, wachtwoord beheer en asset beheer)
 • Optioneel is het daarnaast mogelijk om additionele diensten en softwarelicenties af te nemen.
Brons

Zilver

Bedoeld voor organisaties die primair in de online omgeving van Microsoft 365 werken en stabiliteit voorop stellen - er voor zorgen dat het blijft werken, niet teveel mutaties en uitgaan van een stabiele omgeving. De dienstverlening bestaat uit de diensten zoals opgenomen in de 'Brons' SLA, plus:

 • Eerste- en tweede lijns gebruikersondersteuning voor Windows 10, MS Office en de meeste gangbare applicaties zoals Acrobat Reader, Google Chrome tegen een laag bedrag per gebruiker.
 • Het doorvoeren van beveiligingsupdates voor de ondersteunde besturingssystemen en softwarepakketten is inbegrepen. 
 • Dagelijkse back-up van e-mail en bestanden opgeslagen binnen het Microsoft 365-platform is inbegrepen, evenals een  antivirus pakket voor Windows 10. 
 • Ondersteuning voor de overige softwarepakketten, randapparatuur en netwerkapparatuur is op basis van nacalculatie. 
Zilver

Goud

Bedoeld voor organisaties met de focus op een goede en solide IT-omgeving die daarnaast de productiviteit van de medewerkers willen optimaliseren. De dienstverlening bestaat uit de diensten zoals opgenomen in de SLA 'Zilver', plus:

 • We maken dagelijkse een back-up van alle Microsoft Teams-inhoud. Het antiviruspakket wordt opgewaardeerd naar de next-gen oplossing van Sentinel One die ook onbekende virussen gedetecteerd.
 • Remote support voor Windows, MacOS, iOS, iPadOS en Android Enterprise is inbegrepen in combinatie met Microsoft Intune, Autopilot en Microsoft Mobile Device Management.
 • Standaard operationeel beheer ten aanzien van wifiswitching en firewalling is op basis van best-effort inbegrepen.
 • De vaste technische contactpersoon voert elke drie maanden onderhoud op locatie uit. Ook levert Ratho een SLA- rapportage op. Elk halfjaar wordt samen met de ICT-adviseur bekeken op welke wijze de IT-omgeving geoptimaliseerd kan worden. Jaarlijks voert Ratho een Cyber Security scan uit op basis van de ISO 27001 normering.
Goud

Platinum

Bedoeld voor organisaties die als onderdeel van hun eigen dienstverlening persoonlijke, financiële of anderzijds gevoelige informatie verwerken en hierdoor ook eisen ten aanzien van het informatiebeveiligings- en risicobeleid vanuit hun opdrachtgevers of de wetgever krijgen opgelegd. De dienstverlening bestaat uit de diensten zoals opgenomen in de SLA 'Goud', plus:

 • De gegarandeerde oplostijd met betrekking tot kritische storingen (prio1) wordt verlaagd van 8 naar 4 werkuren. Daarnaast is er een 24x7 storingsdienst beschikbaar voor prio1 storingen.
 • Additionele beveiligingsoplossingen zijn standaard onderdeel van de dienstverlening. Denk hierbij o.a. aan een persoonlijke wachtwoordmanager, geautomatiseerde scans op kwetsbaarheden binnen het kantoornetwerk, een universele printoplossing voor beveiligd printen, een Outlook plug-in om phishing mails te detecteren, online security- awareness-trainingen en meer.
 • De vaste technische contactpersoon voert maandelijks onderhoud op locatie uit. Ook levert Ratho elke drie maanden een SLA- en security audit-rapportageop. Eens per kwartaal wordt samen met de ICT-adviseur bekeken op welke wijze de IT-omgeving geoptimaliseerd kan worden.  Naast de Cyber security scan voert Ratho jaarlijks een beleidsscan uit ten aanzien van de AVG en het IT-beleid.
Platinum

Onderwijs

Speciaal voor onderwijsinstellingen bieden we de volgende diensten:

RathoPortaal Online en Microsoft 365

 • RathoPortaal en RathoManager Online
 • Koppeling met Microsoft 365 en Azure AD
 • Koppeling Basispoort en Kennisnet Federatie
 • Ondersteuning bij het gebruik van Microsoft 365, MS Teams en SharePoint 

Ratho Infrabeheer

 • Firewallbeheer
 • Wifi-beheer, exclusief mogelijke beheer-licenties
 • Beheer LAN/switches
 • Printerbeheer (SPOC)
 • Support op locatie wanneer nodig

Ratho Devicebeheer, exclusief licenties

 • Microsoft Intune
 • Jamf Education
 • Google for Education
EDU medaille-1

Blogs en nieuws

Blijf op de hoogte en lees hier interessante updates!

 

Wat is de veiligste manier om een wachtwoord te delen met collega's?

Gebroken of gestolen wachtwoorden zijn een groot probleem voor de online beveiliging van organisaties. Meer dan 80% van de datalekken ontstaat door zwakke of gestolen wachtwoorden. Het veilig beheren van wachtwoorden staat bovenaan de...

Lees meer

Upgrade je beveiliging: doe mee aan ‘Verander je Wachtwoorden Dag’ op 24 november!

Hoeveel verschillende wachtwoorden heb jij? En verander je deze ooit? Precies, gemak dient de mens. Maar het maakt je ook kwetsbaar. In de wereld van vandaag, waarin technologie een integraal onderdeel van ons leven is geworden, is het aantal...

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wekelijks posten wij nieuws en blogs die we bundelen in onze nieuwsbrief. Schrijf je in om deze te ontvangen.

img-mails

Verder vooruit
Sluit je aan bij organisaties die groeien met Ratho

 

Icon-Ratho open-double-quote-sans-left

Onze video

Bekijk in 2 minuten wat wij voor jou kunnen betekenen