Cyberawareness

Hoe bewust zijn jouw medewerkers
en hoe veilig zijn jouw bedrijfsgegevens?

De mens is de zwakste schakel in informatie-beveiliging

Bewustwording van de gevaren van cybercriminaliteit is de enige methode om de zwakke menselijke schakel sterker te maken. Om dit te creëren combineren we bewustwording, training en toetsing in één digitale oplossing, ondersteunt met een professionele introductie en implementatie.  

Verstuur periodiek nep-phishing mails 

Houd jouw medewerkers scherp met onaangekondigde phishing-simulaties. Dit zijn nep-phishing-mails die periodiek verstuurd worden. De resultaten laten zien welk percentage medewerkers klikt op de e-mail of zelfs zijn inlognaam en wachtwoord achterlaat. Vermoedt de medewerker dat een e-mail een phishingmail is? Dan kan hij via de Outlook-plugin de e-mail laten scannen of laten toetsen door experts.

Zorg voor bewustwording, training en toetsing van je medewerkers

Daarnaast wordt de kennis van de medewerker rondom het herkennen van cybercrime vergroot via het online trainingsplatform. Al deze tools bij elkaar zorgen voor bewustwording, training en toetsing van je medewerkers. Hiermee verklein je de kans slachtoffer te worden van cybercrime.

Holmes phishingtest

Meer weten?

Kom direct met mij in contact,
ik ga altijd op zoek naar de vraag achter de vraag!

Cas van der Steen
Rocket browsers

Planmatige aanpak


De planmatige aanpak maakt de organisatie bewust van de wijze waarop criminelen inloggegevens achterhalen. Dit helpt bij het voorkomen van datalekken en verkleint de kans dat cybercriminelen succesvol toeslaan. 

Verbeter de bewustwording

ten aanzien van phishingacties

Volgens een bewezen aanpak zorgen we ervoor dat de medewerkers zich bewuster worden van de gevaren van het klakkeloos klikken op e-mailberichten:

  • Alles start met een kosteloze 0-meting om te controleren in hoeverre de medewerkers in staat zijn phishing mails te herkennen.
  • Na een uitgebreide analyse van de resultaten bespreken we samen hoe je ervoor kunt zorgen dat jij en je collega's veiliger online werken.
  • Via de 'Security Coach' kan je 24/7 advies krijgen over de 'veiligheid' van een e-mail bericht en bij twijfel hulp inroepen.
  • Via het e-learning platform kan je, zowel in het Nederlands als in het Engels, trainingen volgens om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.
  • Samen stellen we een phishing kalender voor periodieke controles of je collega's in staat zijn om phishingmails te herkennen.
Herken phising e-mails

Wat is jouw investering?

Eenmalige en periodieke kosten

Van de eerste simulatie maak je vrijblijvend en kosteloos gebruik. Daarna kun je kiezen of je dit periodiek in wilt zetten. Er wordt dan een eenmalige fee gerekend voor de initiële inrichting en kick-off. Afhankelijk van het aantal gebruikers rekenen wij maandelijkse kosten. Daarnaast is er de mogelijkheid om een strippenkaart af te nemen voor ondersteuning bij het opstellen en uitvoeren van de phishing- kalender, alsmede het analyseren van de resultaten van de phishing campagne en het beoordelen waar bijsturing of extra aandacht nodig is. 

Deze oplossing staat los van onze algemene dienstverlening. Wil je ons inzetten als jouw IT-dienstverlener, bekijk dan de mogelijkheden:

FAQ cyberawareness

Welke vragen kunnen wij voor jou beantwoorden?

Wat maakt het goed?
  • Het is op een laagdrempelige manier in te richten voor de organisatie.

  • Er is geen technische kennis nodig om het product te kunnen gebruiken.

  • Brengt direct de (vaak onbelichte) menselijke kant van informatiebeveiliging in kaart

  • Zowel product als content  (trainingsmateriaal) in het Nederlands > Filmpjes i.p.v. lappen tekst

  • Middels de plugin worden eindgebruikers geholpen bij het beoordelen van een e-mail. Met de lifeline functie gaat er een melding naar ons zodat wij kunnen helpen bij het beoordelen van de e-mail (dit kunnen de eindgebruikers zelf en hoeft verder niemand meer tussen te zitten).

Hoe starten we het op?
  • Binnen 24 uur na aanvraag voeren wij een nulmeting uit.

  • De resultaten worden direct daarna gepresenteerd aan het management of de IT-afdeling.

  • Na akkoord wordt een kick-off sessie gepland met het gehele team. (uitleg over phishing, bespreken resultaten(anoniem) + korte awareness-quiz)

  • Er wordt een jaarplanning opgesteld samen met MT- of IT-afdeling.

  • Ratho is en blijft aanspreekpunt.

Welke IT-uitdaging heb jij?

Veel organisaties gingen jou al voor en zijn zeer tevreden. Spreken de bovenstaande zaken jou aan en wil je een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op met ons!