Cyberawareness

Hoe bewust zijn jouw medewerkers en hoe veilig
zijn jouw bedrijfsgegevens?

De mens is de zwakste schakel in informatie-beveiliging

Bewustwording voor informatiebeveiliging en de gevaren van cybercriminaliteit herkennen zijn de enige methodes om de zwakke menselijke schakel sterker te maken. Om bewustwording te creëren maken we gebruik van de diensten van onze partner Holmes. Holmes combineert bewustwording, training en toetsing in één digitale oplossing, ondersteund met een professionele introductie en implementatie.  

Holmes

Verstuur periodiek nep-phishing mails 

Holmes houdt de medewerkers scherp met onaangekondigde phishing simulaties. Dit zijn nep-phishing mails die periodiek verstuurd worden. Uit de resultaten kan je zien welk percentage medewerkers klikt op de email of zelfs zijn inlognaam en wachtwoord achterlaat. Vermoedt de medewerker dat een email een phishing email is? Dan kan hij via de outlook plugin de email laten scannen of laten toetsen door experts.

Zorg voor bewustwording, training en toetsing van je medewerkers

Daarnaast wordt de kennis van de medewerker rondom het herkennen van cybercrime vergroot via het Holmes online trainingen platform. Al deze tools bij elkaar zorgen voor bewustwording, training en toetsing van je medewerkers. Hiermee verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercrime.

Meer weten?

Kom direct met mij in contact,
ik ga altijd op zoek naar de vraag achter de vraag!

Cas van der Steen
Rocket browsers

Planmatige aanpak


Door de planmatige aanpak wordt de organisatie steeds bewuster ten aanzien van de wijze waarop criminelen proberen om de inloggegevens te achterhalen en worden er enorme stappen gezet om de data veilig te houden, data lekken te voorkomen en minimaliseert de kans dat het slachtoffer wordt van cybercrime.

Verbeter de bewustwording

ten aanzien van phishingacties

Volgens een bewezen aanpak zorgen we ervoor dat de medewerkers zich bewuster worden van de gevaren van het klakkeloos klikken op e-mailberichten:

 • Alles start met een kosteloze 0-meting om te controleren in hoeverre de medewerkers in staat zijn phishing mails te herkennen.
 • Na een uitgebreide analyse van de resultaten bespreken we samen hoe Holmes ervoor kan zorgen dat jij en je collega's veiliger online te werk gaan.
 • Via de 'Security Coach' kan je 24/7 advies verkrijgen over de 'veiligheid' van een e-mail bericht en bij twijfel hulp inroepen.
 • Via het e-learning platform kan je, zowel in het NL als in het EN, trainingen volgens om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.
 • Samen stellen we een phishing kalender op om periodiek een controle uit te voeren of je collega's in staat zijn om phishingmails te herkennen.
Vrijblijvende phishing simulatie

Wat is jouw investering?

Eenmalige en periodieke kosten

Om kennis te maken met deze dienst maak je vrijblijvend en kosteloos gebruik van de eerste simulatie, hierna maak je een keuze of je dit periodiek in wilt zetten. Er wordt dan een eenmalige fee gerekend voor de initiële inrichting en kick-off. Afhankelijk van het aantal gebruikers rekenen wij maandelijkse kosten. Daarnaast is er de mogelijkheid om een strippenkaart af te nemen om ondersteuning te verkrijgen bij het opstellen en uitvoeren van de phishing kalender, alsmede het analyseren van de resultaten van de phishing campagne en te beoordelen waar bijsturing of extra aandacht nodig is. 

Deze oplossing staat los van onze algemene dienstverlening, wil je ons inzetten als jouw ICT dienstverlener, bekijk dan de mogelijkheden:

FAQ cyberawareness

Welke vragen kunnen wij voor jou beantwoorden?

Wat maakt het goed?
 • Het is op een laagdrempelige manier in te richten voor de organisatie.

 • Er is geen technische kennis nodig om het product te kunnen gebruiken.

 • Brengt direct de (vaak onbelichte) menselijke kant van informatiebeveiliging in kaart

 • Zowel product als content  (trainingsmateriaal) in het Nederlands > Filmpjes i.p.v. lappen tekst

 • Middels de plugin worden eindgebruikers geholpen bij het beoordelen van een e-mail of ze gebruiken de lifeline functie waarmee er een melding naar ons gaat zodat wij kunnen helpen bij het beoordelen van de e-mail (dit kunnen de eindgebruikers zelf en hoeft verder niemand meer tussen te zitten).

Hoe starten we het op?
 • Binnen 24 uur na aanvraag voeren wij een nulmeting uit.

 • De resultaten worden direct daarna gepresenteerd aan het management of IT afdeling.

 • Na akkoord wordt een kick-off sessie gepland met het gehele team. (Uitleg over phishing, bespreken resultaten(anoniem) + korte awareness quiz)

 • Er wordt een jaarplanning opgesteld samen met MT- of IT afdeling.

 • Ratho is en blijft aanspreekpunt.

Welke IT-uitdaging heb jij?

Veel organisaties gingen jou al voor en zijn zeer tevreden. Spreken de bovenstaande zaken jou aan en wil je een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op met ons!