top of page
  • Foto van schrijverAyron Hooijmaijers

Tijd voor een upgrade! Update jouw systemen naar de nieuwste versie van Microsoft Teams

Op 5 oktober gaf Microsoft het al aan, en nu is het dan eindelijk zover: de langverwachte update voor Teams is beschikbaar voor zowel Windows als Macbook.


Deze upgrade belooft niet alleen verbeteringen in snelheid, prestaties, en intelligentie, maar stelt ons ook in staat om innovaties op het gebied van functionaliteit en mogelijkheden sneller te implementeren. 


Alle nieuwe functies, inclusief verbeteringen aan bestaande functies, zijn exclusief beschikbaar in deze nieuwe Teams-versie. Dus... updaten maar! Het doorvoeren van de update is snel en gemakkelijk. Gebruikers zullen geen hinder ondervinden en kunnen direct doorgaan waar ze gebleven waren.


In deze blog vertel ik je alles over het update proces naar de nieuwe Teams. Zo weet jij precies wat je kunt verwachten. 


Hoe verloopt het updateproces? Data om rekening mee te houden


Handmatige update – beschikbaar vanaf nu:

We adviseren om de update direct uit te voeren voor alle gebruikers. Zo kan jouw organisatie meteen profiteren van alle nieuwe functies.


Automatische update – doorgevoerd op 2 januari 2024:

Als je gebruikmaakt van de standaardinstelling "Microsoft Controlled" in het Teams Admin Center, zal Microsoft op 2 januari automatisch de update naar de nieuwe Teams-omgeving uitvoeren. Eventueel je als IT beheerder de update ongedaan te maken via het Teams Admin Center. 


Uitstel van de update – mogelijk tot 31 maart 2024:

Wil je langer gebruikmaken van de oude Teams-omgeving of de overstap op een ander moment plannen? Pas dan de instellingen in het Teams Admin Center aan naar iets anders dan "Microsoft Controlled". Hierdoor wordt de update niet automatisch uitgevoerd.


We raden echter sterk aan om de overstap uiterlijk eind februari 2024 te voltooien om problemen in de lessen te voorkomen. Na 31 maart 2024 worden alle overgebleven gebruikers van de oude Teams automatisch bijgewerkt naar de nieuwe Teams.


Hieronder zetten we de data nog graag even voor je op een rijtje.Hoe zorg je voor de juiste instellingen voor de update? 

Als IT beheerder is het belangrijk dat je de instellingen zo aanpast, dat gebruikers de update naar de nieuwe Teams omgeving kunnen doorvoeren. Zo pak je dat aan:


2. Selecteer Teams > Teams-update beleid in het linker navigatiepaneel.

3. Klik op ‘ Toevoegen’ om een nieuw beleid te maken of klik op een bestaand beleid om het updatebeleid te openen.

4. Geef het updatebeleid een naam, voeg een beschrijving toe, en selecteer de instelling voor "Gebruik de nieuwe Teams-client".5. Selecteer ‘Nieuwe Teams als standaard en pas dit beleid toe op gebruikers in je organisatie.

6. Nadat het beleid is ingesteld, beslissen gebruikers zelf wanneer het wordt bijgewerkt. Ze kunnen kiezen voor ‘ Nu overschakelen’ om de update onmiddellijk door te voeren, of ‘Overschakelen wanneer ik Teams niet gebruik’ om de update automatisch te installeren nadat ze klaar zijn met hun huidige sessie.Op zoek naar meer informatie?

Afhankelijk van jouw situatie kun je behoefte hebben aan extra informatie. Hieronder hebben we enkele veelvoorkomende vragen voor je op een rijtje gezet. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.


1.    Welke instellingen zijn er mogelijk in het Teams Admin Center?: Er zijn verschillende instellingen die je kunt gebruiken om over te stappen naar de nieuwe Teams, afhankelijk van de behoeften binnen jouw school. Voor gedetailleerde informatie over deze instellingen verwijzen we je graag naar: ‘Update to the new Teams client using policies’ 


2.    Wat als downloads of installaties automatisch worden geblokkeerd?Als je hebt ingesteld dat software downloads of installaties voor gebruikers automatisch worden geblokkeerd, moet je dit uitschakelen voordat je het beleid instelt in het Teams Admin Center. Voor hulp bij het deblokkeren van software downloads voor gebruikers verwijzen we je graag naar: ‘Troubleshooting the new Team installation’.


3.    Is het mogelijk kom een bulk update te laten uitvoeren? 

Ja, het is mogelijk om een bulk update uit te voeren. Je kunt hiervoor zowel je eigen software management tool als een Microsoft 365-app gebruiken:


Software management Tool: 

Als je de voorkeur geeft aan een bulk update via een eigen software management tool, lees dan meer op ‘Bulk Deploy the new Microsoft Teams desktop client’. 


Microsoft 365:

Als je de voorkeur geeft aan een bulk update via een Microsoft 365 app, lees dan meer op ‘Upgrade to the new Microsoft Teams with Microsoft 365 apps’. 


4.    Wat als je gebruikt maakt van de webversie? 

Op dit moment is de webversie van de Nieuwe Teams voor Onderwijs toegankelijk via Edge en Chrome. Voor andere webbrowsers staat de beschikbaarheid gepland in het begin van 2024.


5.    Benieuwd naar veelvoorkomende problemen? 

Lees meer over veelvoorkomende problemen op ‘Known issues in the new Microsoft Teams’ 


6.    Heb je feedback? 

Microsoft hoort het graag! Deel je feedback op de ‘Education Support page'. 


Heb je hulp nodig? We horen het graag.


Heb je nog meer vragen of heb je hulp nodig bij de overstap naar de nieuwe Teams? Neem dan contact met ons op. Ons team staat klaar om je te assisteren en ervoor te zorgen dat de overgang soepel verloopt. 
    


__________________________________________________________________________________


Als het over het onderwijs en trainingen gaat is Aryon een expert. Hij zet zich vol enthousiasme in bij diverse projecten waaronder Teams implementaties. Hij geeft graag advies over de inrichting van o.a. Teams en SharePoint en verzorgt Microsoft 365 (adoptie)trainingen.

Comments


bottom of page