top of page
  • Foto van schrijverAyron Hooijmaijers

Wat is er nieuw in de nieuwe Teams?

Microsoft Teams? Wie gebruikt het niet? Het programma is een veel gebruikte tool om gemakkelijk en online te kunnen samenwerken. Door de jaren heen heeft Microsoft al veel veranderd in Teams om de ervaring te optimaliseren. De afgelopen maanden zijn er enkele belangrijke updates doorgevoerd.


In deze blog bespreek ik een aantal van de meest opvallende nieuwe functionaliteiten.

Ben je visueel ingesteld? Bekijk dan de video van Mike Thomson. 


1. Nieuwe Teams, klassiek uiterlijk. 

De eerste opvallende verandering is de frisse uitstraling van Teams, die nu beter bij Windows 11 past. De bekende paarse kleur is minder opvallend, en het achtergrondkleurtje is van grijs naar wit gegaan. Via instellingen kun je jouw voorkeuren instellen. 


2. 2x zo snel!

De vernieuwde Microsoft Teams is een flinke sprong vooruit op het gebied van snelheid. De app start nu tot 2x sneller op, waardoor je meteen aan de slag kunt. Hetzelfde geldt voor het bijwonen van meetings en het switchen tussen chats of kanalen. Bovendien gebruikt de app nu 50% minder geheugen en heeft hij 70% minder opslagruimte nodig. Hierdoor wordt het gebruik van Teams niet alleen sneller, maar ook efficiënter.3. Makkelijker samenwerken met multi-tenant ondersteuning

Het wisselen tussen organisaties gaat nu veel soepeler dan in de oude Teams-versie. Je kunt nu inloggen op meerdere werkaccounts en gastaccounts bij verschillende organisaties, waardoor samenwerken nog eenvoudiger wordt. Dit is vooral een grote vooruitgang voor organisaties die te maken hebben met fusies, overnames, dochterondernemingen op andere platforms, of wanneer je als partner wordt toegevoegd aan de Microsoft 365-omgeving van je klant

4. De keuze is reuze: kies hoe berichten worden weergegeven in kanalen

In de vorige Teams-versie verschenen nieuwe berichten standaard onderaan kanalen. Nu heb je de vrijheid om te beslissen of je de nieuwe berichten bovenaan het kanaal wilt zien. Daarnaast biedt de rechterkant nu extra informatie over het kanaal.


5. Sneller zoeken binnen chats en kanalen

De zoekfunctie in de nieuwe Teams is verbeterd. Gebruik CTRL+F op Windows of CMD+F op Apple om snel het zoekscherm aan de rechterkant te openen. Voer je zoekwoorden in en zie direct alle resultaten in één overzicht. Door direct te zoeken in de actieve chat of het kanaal waar je werkt, bespaar je tijd en versnel je de communicatie. Daarnaast kun je chats ook openen in een eigen venster, zodat je meerdere gesprekken naast elkaar kunt volgen. 


6. Nieuwe mogelijkheden voor meldingen

In een wereld waar medewerkers niet meer vastzitten aan één werkplek, is de mogelijkheid om meldingen op meerdere apparaten te ontvangen een echte game-changer. Met de nieuwe Teams kun je meldingen ontvangen op verschillende apparaten. Zo mis je geen enkele oproep, of je nu aan je bureau zit of onderweg bent.


Ook het uiterlijk van de meldingen is aangepast. Dit betekent dat de visuele weergave van meldingen is vereenvoudigd, zodat je sneller de benodigde informatie krijgt zonder dat het je workflow verstoort.  


7. Liever niet in beeld? Gebruik een avatar!

In de nieuwe Teams heb je de mogelijkheid om een eigen avatar te maken waarmee je jezelf kunt vertegenwoordigen in een vergadering, zodat mensen een idee krijgen van wie je bent, zelfs als je video is uitgeschakeld. Je hebt de vrijheid om je avatar in de nieuwe Teams naar eigen wens aan te passen.


8. Speel video’s direct af in de Teams-chat

Je kunt nu video's direct in de Teams-chat bekijken en afspelen, waardoor het niet meer nodig is om naar je browser te gaan om de video te bekijken. Je kunt meteen de video afspelen en direct reageren.


Aan de slag met de nieuwe teams? Update jouw systemen!

Kan jij hulp gebruiken met deze update, of wil je jouw medewerkers te trainen in het gebruik van de nieuwe Microsoft Teams-omgeving? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag. 


 

Als het over het onderwijs en trainingen gaat is Aryon een expert. Hij zet zich vol enthousiasme in bij diverse projecten waaronder Teams implementaties. Hij geeft graag advies over de inrichting van o.a. Teams en SharePoint en verzorgt Microsoft 365 (adoptie)trainingen.

Commenti


bottom of page