top of page
  • Foto van schrijverRatho

Greenhouse Group

Totaal Beheer voor de Greenhouse Group


"Ons bedrijf staat helemaal stil als de PC’s niet werken of als het internet wegvalt. Ons ICT platform móet daarom altijd werken, in de breedste zin van het woord." Ralph Dekkers, systeembeheerder bij Greenhouse Group, is hier heel duidelijk over. De Greenhouse Group is een groep van 3 online marketing bedrijven uit Eindhoven, Voormalig Ratho collega Garret Polderman is bij Blue Mango gaan werken en introduceerde Ratho destijds als IT partij. Ratho verzorgde toen enkel de levering van apparatuur, maar is inmiddels ook verantwoordelijk voor het beheer van de IT omgeving. 


Ralph Dekkers - Systeembeheerder bij de Greenhouse Group


Geschiedenis en Kennismaking


Waar beide partijen elkaar gedurende een periode uit het oog verloren waren en de Greenhouse Group voor hun ondersteuning op het gebied van IT vraagstukken even bij een andere partij aanklopte, is via een oud-collega van Ratho het contact met Ralph weer opgepakt en inmiddels werk zij alweer ruim een jaar met ons samen.


De Oplossing


Elk goed en solide datanetwerk begint met snelle en stabiele switches. Gezien de goede ervaringen met nieuwe Dell oplossingen is gekozen voor een switchingplatform gebaseerd op de recente N-series. Om het datanetwerk veilig en redundant te kunnen ontsluiten aan het Internet hebben wij een HA oplossing van Cyberoam geïmplementeerd bestaande uit een 2-tal Cyberoam CR200iNG appliances. Met een UTM doorvoer van 1200 Mbps beschikken ze niet alleen over voldoende capaciteit om de huidige verbindingen naar Internet goed te beschermen, maar is deze oplossing tevens klaar voor toekomstige groei.

De bedrade omgeving is aansluitend gecombineerd met een dekkende WiFi oplossing op basis van de apparatuur van Aerohive Networks. Waar op de vorige locatie nog veel problemen waren met het WiFi netwerk, waren deze stuk voor stuk verleden tijd met de komst van het nieuwe WiFi netwerk en kunnen alle 180 medewerkers sindsdien probleemloos gebruik maken van het draadloze netwerk. 


De Toekomst


Wij hebben de Greenhouse Group geholpen in een licenties advies traject (Software Asset Management) voor wat betreft de beste keuzes binnen het licentieaanbod van Microsoft. Daarnaast staan nog een aantal hardware vernieuwing binnen het serverpark op de rol.


Oplossing


De Greenhouse Group beschikt over eigen interne systeembeheerders. Van tijd tot tijd maken zij gebruik van onze mogelijkheid om samen te sparren en zo tot de beste oplossingen te komen. 


Advies aangaande hard- en software oplossingen 


Dagelijks beheren wij de gehele IT-omgeving voor meer dan honderd van onze opdrachtgevers zoals onderwijsorganisaties en MKB ondernemingen. Door deze variëteit aan IT-omgevingen hebben wij ruime ervaring en de juiste expertise in ons vakgebied. Ratho biedt naast een compleet beheerpakket, ook maatwerk oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld licentieadvies, netwerkinfrastructuur en documentbeheer.  


Aerohive WiFi netwerken


Ratho is partner van Aerohive Networks. De professionele Wi-Fi oplossingen van Aerohive Networks onderscheiden zich door het controller-loze concept waarbij de intelligentie in de Access Points zelf zit. Omdat er geen aparte controller nodig is kunt u een interessante kostenbesparing realiseren. De geïntegreerde MDM-oplossing (Mobile Device Management) zorgt op smartphones en tablets voor beveiliging, monitoring, beheer en ondersteuning.


Cyberoam beveiligingsoplossingen


PC’s, thin clients, tablets en Smartphones worden tegenwoordig allemaal door elkaar gebruikt en maken daarmee computernetwerken steeds complexer qua beheer en qua beveiliging. En ondanks de toename van bedreigingen van buitenaf door steeds veranderende (virus en spam) aanvallen, blijft de gebruiker binnen het netwerk de grootste bedreiging; bewust of onbewust kunnen gebruikers zeer veel schade aanrichten middels verkeerd gebruik van eerder genoemde devices. 

Als de UTM van Cyberoam binnen uw netwerk is geïnstalleerd, vormen deze aanvallen van binnen- en buitenaf, geen gevaar meer. Bovendien kunt u dankzij de uitgebreide logging en reporting tools van Cyberoam precies zien wat gebruikers zo allemaal doen op het netwerk.


Interview


“Ons bedrijf staat helemaal stil als de PC’s niet werken of als het internet wegvalt. Ons ICT platform móet daarom altijd werken, in de breedste zin van het woord.” Ralph Dekkers, systeembeheerder bij Greenhouse Group, is hier heel duidelijk over. De Greenhouse Group is een  groep van 3 online marketing bedrijven uit Eindhoven, Voormalig Ratho collega Garret is bij Blue Mango gaan werken als systeembeheerder en introduceerde Ratho destijds als IT partij. Ratho verzorgde destijds enkel de levering van apparatuur, terwijl een andere partij verantwoordelijk voor het beheer van de IT omgeving.


“Bij die partij werd voor elke vraag, groot of klein, een heel project opgetuigd met alle bijbehorende kosten”, vertelt Ralph. “Ik zocht daarom een kleinschalige partij waarmee ik snel kan schakelen en kan sparren over mijn ICT vragen en dat kon ik met Thomas en ook met zijn collega’s. “Bij Ratho werken mensen met kennis over diverse onderwerpen waardoor ik altijd terecht kan met een vraag. Dat is prettig omdat er in een groot tempo veel veranderd in de IT en ik dat in mijn eentje niet allemaal kan en wil bijhouden.”


Het hele bedrijf is in het najaar van 2014 verhuisd, waardoor op de nieuwe locatie een heel nieuw netwerk moest worden aangelegd met Wi-Fi en internetbeveiliging als één van de speerpunten. Op de vorige locatie waren er veel problemen, dus dat moest de wereld uit. “De samenwerking van Ratho met businesspartners zoals Microsoft en Dell is ook goed gebleken want qua prijs/ kwaliteit verhouding had Ratho de beste oplossing. Na de implementatie was Berry op locatie om de laatste zaken meteen ter plekke op te lossen. “Dát is nu zo fijn aan een kleine organisatie: ze komen vaak dezelfde dag nog met een oplossing! Ik en mijn collega’s bij  Greenhouse Group zijn zeer tevreden met de technische oplossingen van Ratho en ik werk graag de komende jaren nog met ze samen.”

 

Ralph Dekkers - Systeembeheerder bij de Greenhouse GroupComments


bottom of page