top of page
  • Foto van schrijverRatho

Studievereniging Synergy

De meest volledige en voordelige Office 365 partij voor Studievereniging Synergy


De commissies binnen Synergy werken samen in dezelfde documenten om activiteiten te organiseren voor (internationale) studenten Bedrijfskunde in Nijmegen. Denise: “Op onze huidige locatie stond een server waar dat kon. In de praktijk werkte dat echter niet echt meer, want er werden steeds meer op verschillende locaties gewerkt én er werden aparte Dropboxen en Google drives aangemaakt. Hierdoor ontstond er wildgroei aan bestanden en kennis dreigde verloren te gaan. We moesten op zoek naar een andere manier van (samen)werken.” Thomas bood een oplossing met Office 365 en ook was Ratho de meest volledige en voordelige partij.


Denise Hartog, Chairman (tot 2017), Study Association Synergy


Oplossingen


Studievereniging Synergy maakt gebruik van Microsoft Office 365 in combinatie met Ondersteund Beheer.


De studievereniging Synergy behartigt de belangen van (internationale) studenten Bedrijfskunde in Nijmegen. Het bestuur coördineert de activiteiten die door de diverse commissies worden georganiseerd voor de leden. De formele activiteiten zijn vooral carrièregericht (bezoeken aan bedrijven of workshops door bedrijven). De commissies werken hiervoor samen in dezelfde documenten. Denise: “Op onze huidige locatie stond een server waar dat kon. In de praktijk werkte dat echter niet echt meer, want er werden steeds meer op verschillende locaties gewerkt én er werden aparte Dropboxen en Google drives aangemaakt. Hierdoor ontstond er wildgroei aan bestanden en kennis dreigde verloren te gaan. We moesten op zoek naar een andere manier van (samen)werken.”


Project: samenwerken in de cloud


Denise is daarom een project gestart om hiervoor mogelijkheden uit te zoeken en heeft zodoende verschillende partijen benaderd met haar vraag. Zo kwam ze ook uit bij Ratho, waar Thomas haar eigenlijk als enige vroeg of ze al gedacht had aan werken in de cloud met Office 365. Voor verenigingen die belangen van studenten behartigen is dit zelfs gratis! “Vooral de migratie kostte geld, dus ik ben na Thomas’ advies nog wel bij andere partijen de kosten hiervoor gaan vergelijken. Maar ook daarin bleek Ratho de meest volledige en voordelige partij te zijn.” Dus de keuze voor Ratho was op twee punten gemaakt en de migratie kon starten.


Wat heeft het opgeleverd?


Er waren soms wel wat problemen met het openen van bepaalde documenten, maar dat had meer te maken met het platform van Microsoft. “De helpdesk heeft ons altijd goed ondersteunt en het is ook heel handig dat ze mee kunnen kijken op je scherm” aldus Denise. Er is een betere workflow en de kennis is niet meer verspreid maar voor iedereen toegankelijk wat aangezien de snelle doorstroom van de leden wel handig is. Nu Denise weg is, wordt er nog steeds met Office 365 gewerkt. Ze hoopt dat ze met de geboden oplossing nog jaren vooruit kunnen.


תגובות


bottom of page