top of page
 • Foto van schrijverRatho

Onderwijsstichting KempenKind

De inzet van Microsoft Intune, Autopilot en Teams


Ratho heeft de aanbesteding voor de levering van 355 Dell laptops voor Stichting Kempenkind (17 scholen) gewonnen! Wij zijn hiermee één van de eersten die de nieuwste toepassing van Microsoft Intune en Autopilot succesvol hebben beschreven én uitgevoerd. Stichting Kempenkind is overgestapt van hun huidige ICT aanbieder naar Ratho. Tot nu toe zijn ze hier erg blij mee; we blijken hun wensen één voor één te vervullen, aldus Rob van Lierop, stafmedewerker ICT.

Rob van Lierop en Lenny van den Oetelaar, beiden stafmedewerker ICT bij Stichting KempenKind

 

Stichting KempenKind maakt gebruik van Microsoft Office 365 Teams in combinatie met Totaal Beheer.


Laptop uit de doos en meteen aan de slag 


Door de techniek van Microsoft Intune en Autopilot kunnen we de laptops direct af laten leveren bij de scholen zonder dat deze eerst ingericht of voorbereid moeten worden. De leerkracht haalt de laptop uit de doos en hoeft alleen maar het apparaat aan te melden. “De aanschaf van laptops voor alle leerkrachten bleek een gouden greep, men kan nu overal (samen)werken.” geeft Rob aan.

 • aanmelden met een volautomatische wizard op zijn of haar persoonlijke Office 365 account.

 • Op afstand, en dus zonder onze aanwezigheid, worden alle benodigde programmatuur en instellingen de laptop geïnstalleerd (o.a. Office programma’s, Ratho Beheer, en het Ratho Portaal).

 • De software is dus automatisch geconfigureerd tijdens de opstartwizard.

 • Na ongeveer 30 minuten kan het apparaat direct gebruik worden.


Verschillende profielen in te stellen met Microsoft Intune en Autopilot


Met Microsoft Intune en AutoPilot kunnen eindgebruikers meteen aan de slag met hun nieuwe apparaten. Na het inloggen worden er automatisch beleidsregels toegepast:


 • op verschillende profielen, documentopslag, printers en applicaties.

 • Het is mogelijk om per school verschillende configuraties (bv. voor printers) in te stellen afhankelijk van het type gebruiker (leerkracht, directielid, IB’er, etc).


Rob: “Soms ging het installeren van laptops via Intune toch niet helemaal naar wens, dat kan gebeuren. Gelukkig stonden de medewerkers van Ratho altijd paraat om ons hier mee te helpen.”


De regie zelf in handen met Ratho Portaal en Microsoft Teams


De scholen van Kempenkind hebben ervoor gekozen gebruik te gaan maken van Microsoft Teams van Office 365. “Waar we eerst werkten met SharePoint, blijkt nu dat Teams veel intuïtiever werkt en toegankelijker is. We hebben nu de regie weer zelf in handen, zeker ook wat betreft bestandsbeheer”, zegt van Lierop.

 • De inzet van Microsoft Teams wordt in samenwerking met de scholen door ons verder geïmplementeerd en begeleid.

 • Daarnaast gaan alle scholen werken met onze digitale leer-werkomgeving het RathoPortaal.

 • Door middel van deze webbased applicatie kunnen leerlingen en leerkrachten effectief en efficiënt gebruik maken van educatieve software en de bestandsopslag van Office 365.

 • Het Ratho Portaal is ook actief gekoppeld aan Microsoft Teams, zodat er een geheel ontstaat waaruit gewerkt kan worden.

 • Het eindresultaat is dat scholen dit kunnen gebruiken op een intuïtieve manier voor communicatie en documentopslag, passend bij de daadwerkelijke schoolsituatie en werkwijze.


Onze visie: samen met scholen zoeken naar de juiste formule voor het onderwijs


Naast ons verhaal in de aanbesteding is Stichting Kempenkind ook enthousiast over onze visie op IT in het onderwijs, met als resultaat dat wij bij hen de hele IT mogen regelen. Buiten bovenstaande leeromgeving en praktische inzet van passende applicaties voor het onderwijs, begeleiden we de scholen ook actief bij de inzet naar de praktijk. Tijdens de implementatie worden betreffende gebruikers actief betrokken en is er passende nazorg voor een optimale inzet. Lenny: “Het is prettig dat we samen kunnen zoeken naar de juiste formule voor het onderwijs.“


Werkdrukvermindering door proactieve begeleiding


 • Wij ondersteunen op meerdere gebieden binnen de school.

 • Hierdoor hebben we een goed inzicht op het totaalbeeld binnen een school, waardoor wij hen ook proactief kunnen begeleiden.

 • Door beheer op locatie wordt de werkdruk verminderd.

 • Scholen kunnen zich meer richten op hun primaire taak; het geven van goed onderwijs met de inzet van ICT.


Meer informatie

Hoeveel gemak bieden Microsoft Teams, ons Ratho Portaal, Intune en Autopilot uw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op als u een voorstel op basis van uw specifieke wensen wilt ontvangen. Dit kan via interesse@ratho.nl of bel ons op 040 2370 426.
Comments


bottom of page