top of page
  • Foto van schrijverRatho

Unilux - Screening Pioneers

Meedenken en een hoge mate van technische flexibiliteit voor Unilux - Screening Pioneers


Naast meedenken en een hoge mate van technische flexibiliteit hamert Jos Der Kinderen op de betrouwbaarheid van de technologie. "Als een machine niet werkt, dan kost het geld. De systemen moeten dus stabiel zijn, en blijven. Als problemen zich voordoen, dan dienen die direct verholpen te worden", zegt Der Kinderen, die al ruim twintig jaar bij Unilux werkt. "Sinds het ontstaan al. Qua ICT vaar ik dan ook al jaren blind op Ratho. Naast de aanschaf van werkstations, servers en domeinnamen zijn we recentelijk op advies van Ratho met tablets gaan werken."


Jos der Kinderen, Operations Manager van Unilux Screening Pioneers


Geschiedenis en Kennismaking


Al sinds het begin van Ratho is Unilux een tevreden opdrachtgever. Via het netwerk van een van de eigenaren van Ratho, komt met in contact met de IT verantwoordelijke Jos der Kinderen van Unilux. Samen hebben we vervolgens een degelijke IT infrastructuur opgezet dat uiteindelijk tot de huidige opzet geleid heeft. 


De Vraagstelling


De wens vanuit Unilux is simpel; voor hun bedrijfsactiviteiten, het in eigen huis vervaardigen van onder andere horsystemen, zijn zij in grote mate afhankelijk van een stabiele en snelle technische infrastructuur. Alleen zo kunnen zij hun hoge kwaliteit van hun producten garanderen in combinatiemet gegarandeerde levertijden. Niet voor niets is Unilux ook de Nederlandse marktleider op dit gebied en ook buiten de grenzen van ons land is het een merknaam die bekend staat om haar kwaliteit en innovativiteit.  


De Oplossing


Door de jaren heen is men langzaam overgegaan van de traditionele servers en werkstations, naar een omgeving waarbij alles op de centrale server draait en iedere medewerker gemakkelijk gebruik van de applicaties kan maken ongeacht de werkplek. Hierbij wordt zwaar ingezet op virtualisatie op basis van Microsoft Hyper-V in combinatie met een hardware van Dell. Voor het beheer heeft men gekozen om deze in zijn geheel uit te besteden aan Ratho; zo weten ze precies waar ze aan toe zijn en dragen wij zorg voor het proactieve beheer van de complete omgeving.


De Toekomst


 Met de technische infrastructuur zit het wel goed bij Unilux, daarom zijn we nu samen met hen aan het kijken waar we de processen zelf verder kunnen verbeteren door middel van slimme automatisering. 


Zodoende is er recent een implementatie gedaan van het documentbeheer- en workflowsysteem FileLinx. Met behulp van dit systeem wordt de orderinvoer verder geautomatiseerd zodat hierin meer in minder tijd verwerkt kan worden met minder fouten. Ondertussen wordt er samen met hen alweer gekeken naar waar dit programma nog meer kan bijdragen aan een verdere verbetering van bedrijfsprocessen. 


Oplossingen


Unilux maakt gebruik van Totaal Beheer waarbij gebruik gemaakt wordt van een Extern Bureaublad server in combinatie met het FileLinx documentbeheer- en workflowsysteem.


Totaal Beheer


Het Totaal Beheer is ons beheerconcept waarmee voor een vast bedrag per maand het complete IT beheer aan ons uitbesteed wordt. Hierbij wordt de complete omgeving, van het succesvol verlopen van Online back-ups tot het controleren op hardware falen, volautomatisch via ons centraal beheerplatform gecontroleerd. In het geval van storingen ondernemen wij direct actie en in veel gevallen kunnen hiermee storingen al voorkomen worden voordat het te laat is.


Mochten er toch nog vragen zijn, nemen ze contact op met onze vriendelijke service- en helpdesk. Standaard wordt ons beheerconcept voorzien van een 8-uurs SLA, maar u heeft ook de optie om voor een 4-uurs SLA te kiezen. 


Extern Bureaubladserver


Een extern bureaublad server biedt de mogelijkheid om zowel in het lokale netwerk als via internet vanuit elke locatie, gebruik te maken van de applicaties en documenten op het bedrijfsnetwerk. Door middel van het gebruik van sterke wachtwoorden en optionele zelfs Multi-Factor Authenticatie (MFA) is dit een zeer veilige manier om vanuit extern te kunnen werken. Dit als groot voordeel dat een update van een applicatie maar op een enkele werkplek uitgevoerd hoeft te worden, in plaats van op alle afzonderlijke werkplekken.


Interview


Terecht met trots laat Jos der Kinderen de productieruimte van Unilux zien. De nieuwste machine vouwt kartonnen dozen in alle soorten en maten voor de horren. "De systemen van Ratho zijn hierop aangesloten. De machines kosten een vermogen, maar als alle techniek meewerkt, dan is dat geld zo terugverdiend" aldus der Kinderen. "Ook alle specificaties van de horren worden direct met een etiket op de doos gezet. Het was voor Ratho geen enkel probleem om zich hierop aan te passen. Essentieel voor ons bedrijf."

Naast meedenken en een hoge mate van technische flexibiliteit hamert der Kinderen op de betrouwbaarheid van de technologie. "Als bijvoorbeeld zo'n machine niet werkt, dan kost het geld. De systemen moeten dus stabiel zijn, en blijven. Als problemen zich voordoen, dan dienen die direct verholpen te worden", zegt der Kinderen, die al ruim twintig jaar bij Unilux werkt. "Sinds het ontstaan al. Qua ict vaar ik dan ook al jaren blind op Ratho. Naast de aanschaf van werkstations, servers en domeinnamen zijn we recentelijk op advies van Ratho met tablets gaan werken."

Hij benadrukt niet snel over te stappen. "Ratho heeft zich een betrouwbare partner getoond. Ze draaien hun hand er niet voor om ook in het weekend te werken. Hierdoor conflicteert de overgang van een systeem niet met de eigen productie. Ook bij een verhuizing zorgde Ratho ervoor dat we in slechts een weekend helemaal up-to-date waren", aldus der Kinderen, die zegt dat prijs van onderge-schikt belang is. "Op ict gaan wij niet bezuinigen. Hoewel er altijd kapers op de kust zijn, is voor ons de garantie dat wij met ons werk bezig kunnen blijven het belangrijkste. Ratho garandeert dat."

 

Jos der Kinderen, Operations Manager van Unilux  Comments


bottom of page