Waarom kies je voor een Managed Service Provider?

DELEN

Bij een Managed Service Provider besteed je het beheer en onderhoud van jouw IT-infrastructuur geheel of gedeeltelijk uit als dienst tegen een vast en voorspelbaar bedrag per maand. De redenen waarom organisaties kiezen voor managed services is omdat ze: 

  1. niet beschikken over (of willen kiezen voor) een gespecialiseerd IT-team; 
  2. onvoldoende middelen voorhanden hebben om hun IT-infrastructuur optimaal te beveiligen en te beheren; 
  3. binnen het IT-team support wensen in de vorm van kennis, resources en back-up voor borgen van continuïteit; 
  4. focus op je kernactiviteit. 

In het eerste geval kun je ons zien als jouw (externe) IT-afdeling (als je deze dus zelf niet hebt) die je in kunt zetten als medewerkers in de organisatie, tot aan het uitdenken van (security)beleid en strategie. 

In het tweede geval kun je ons zien als een sparringpartner die jouw IT-medewerkers, die meestal generalisten zijn, ondersteunen met kennis én middelen. Het is niet de bedoeling dat wij alle werkzaamheden overnemen; wij bieden meerwaarde door jullie mensen te ontlasten van de dagelijkse werkzaamheden én het toevoegen van parate kennis waardoor jullie je kunnen focussen op je kernactiviteiten. 

 

Jouw uitdagende werkzaamheden uitbesteden aan een MSP? 

Het kost vaak veel tijd om dagelijks alle IT gerelateerde werkzaamheden uit te voeren, laat staan om bij te houden wat er in de wereld speelt aan updates en beveiligingsmogelijkheden, om verbeteringen in systemen aan te brengen of om de nodige back-up voorzieningen op te zetten in geval van disaster recovery, virusinfecties en dataverlies. Eigenlijk wil je helemaal niet bezig zijn met deze tijdrovende klussen. Dit kun je dus uitbesteden aan ons omdat wij je hiermee flink kunnen ontlasten. Op deze wijze kunnen jij en jouw IT-team zich focussen op het ondersteunen van- en meedenken over vernieuwingen binnen jouw kernactiviteit.  

 

De meerwaarde van een MSP 

IT is enorm belangrijk voor bijna alle bedrijven in Nederland. Dus we begrijpen als geen ander dat sommige organisaties of IT-medewerkers het moeilijk kunnen hebben met (of het spannend vinden om) het idee dat iemand anders hun netwerkomgeving mee zal beheren. Ervaring leert ons echter dat Managed Services uiteindelijk toch wordt gezien als een grote meerwaarde. Dat komt omdat een IT-afdeling vaak bezig is met tijdrovende taken die op dagelijkse basis uitgevoerd moeten worden zoals het oplossen van IT-problemen waar werknemers vaak contact zoeken met de helpdesk, het regelen van de beveiliging van de IT-infrastructuur en zorgen voor de nodige back-ups, het beheren van de virtuele omgeving, etc. Door dit gedeeltelijk over te nemen valt er vaak een last van hun schouders en ervaren zij de volgende voordelen: 

  • De druk op een IT afdeling is enorm. Nu krijgen ze de hulp die ze nodig hebben in de complexe IT-omgeving. 
  • Updates verzorgen voor alle soft- & firmware is essentieel, maar lastig en tijdrovend. Deze taak nemen wij graag over. 
  • IT-medewerkers zijn vaak generalisten. Extra ondersteuning van een gecertificeerde security- of storagespecialist maakt voor hen (zeker in noodsituaties) echt het verschil. 
  • Ze kunnen hun eigen talent inzetten voor verdere digitalisering van de bedrijfsprocessen dat weer bijdraagt aan de verbetering van jouw kernactiviteit. 

 

MSP's zijn experts op het gebied van het verbeteren van uptime, security en strategie 
 

IT is nauw verweven met de operationele kant van je organisatie. Storingen of hacks hebben een grote impact en kosten handenvol geld. Daarnaast worden IT-oplossingen steeds complexer en interne IT-medewerkers beschikken niet altijd over de juiste actuele kennis. Als ICT-specialist met jarenlange ervaring, de juiste kennis en certificaten hebben wij alle nodige expertise in huis om jouw IT-infrastructuur te onderhouden en te beheren. Wij verbeteren jouw uptime & security, houden jouw ICT in topconditie denken strategisch mee. 

 

Aanvullende diensten van MSP’s 

Aanvullende diensten zijn bijvoorbeeld het hosten van private Cloud in datacenters, telefonie middels VoIP oplossingen, een eenvoudig portaal om de meest voorkomende IT-werkzaamheden ook zonder eigen IT-afdeling zelf te kunnen regelen, en eenvoudige optimalisatie oplossingen middels bijvoorbeeld Microsoft Power Platform. Waarbij belangrijk is dat jouw mensen, organisatie en processen leidend zijn en niet de techniek.  

 

Bespaar kosten door de proactiviteit van een MSP 

Jouw gehele IT-infrastructuur blijft gestroomlijnd, beschikbaar en beveiligd met een maximale uptime waardoor je ook flink bespaart op IT-uitgaven. Als Managed Service Provider hanteert Ratho namelijk een proactieve aanpak en voorkomt veel problemen voor ze zich voordoen. Systemen blijven daardoor optimaal werken en het voorkomt onaangename verrassingen. Doen zich wel eventuele problemen voor, dan lossen wij dit snel en efficiënt op zodat de impact minimaal is. 

 

Second opinion 

Misschien maak je al gebruik van de diensten van een MSP, maar ben je ben je (nog) niet (of niet meer) helemaal overtuigd van de aanpak of is het kostenplaatje minder gunstig als je had gehoopt? Neem in dat geval vrijblijvend contact op met ons voor een second opinion of om meer informatie over een potentiële andere aanpak. Meer helderheid geeft inzicht in de beste mogelijke oplossing voor jouw organisatie.

 

Wij zijn er... voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak!

Ben jij enthousiast over ons als MSP en wil jij daarom ook gebruik maken van onze diensten, neem dan contact op via interesse@ratho.nl, bel 040 2370 426 of vul onderstaand formulier in en wij bellen jou terug. We zijn er voor je!