Hoe maken MFA en Defender jouw Microsoft 365 nóg veiliger?

DELEN

Wist je dat wij jouw Microsoft 365-omgeving zo veilig mogelijk proberen te maken door het uitvoeren werkzaamheden waar jij vaak niet eens iets van merkt? Zo voeren wij op afstand beveiligingsupdates uit en versterken wij de inrichting van jouw ICT-omgeving op diverse punten zodat jij beter kunt werken. Maar er zijn nu ook twee aanvullende diensten die Microsoft aanbiedt om cybercrimes zoals inbraken te voorkomen en om gebruikers te beschermen tegen hackers en andere dreigingen. We leggen graag uit hoe deze functies jouw organisatie nóg veiliger maken en zijn er voor jou om je te helpen met het implementeren van MFA en Defender.


Houdt schadelijke koppelingen en bijlagen tegen met Microsoft Defender 


De meeste cyberaanvallen beginnen met een e-mail. Via een e-mailtje hengelen cybercriminelen naar inloggegevens waarmee ze toegang krijgen tot een Microsoft 365-account, of besmetten ze de ontvanger met ransomware of andere geavanceerde malware. De berichten, koppelingen en bijlagen zijn zo geavanceerd en realistisch, dat ze steeds lastiger als kwaadaardig zijn te herkennen.
 

Veel berichten, koppelingen en bijlagen zijn zo geavanceerd en realistisch, dat ze steeds lastiger als kwaadaardig zijn te herkennen. 

Microsoft Defender helpt deze schadelijke koppelingen en bijlagen tegen te houden voordat ze de Postvak IN bereiken. Het opent de bijlagen en koppelingen in een volledig gescheiden virtuele omgeving en controleert op schadelijke activiteiten voordat de e-mail wordt doorgestuurd. 
 Neem contact met mij op

 

Voorkom 99,9% van de aanvallen op accounts met Microsoft MFA

Het gebruik van Microsoft 365 betekent ook dat een groot deel van de bedrijfsvoering in de cloud staat. Alle bestanden, alle e-mail, alle gebruikers en alle wachtwoorden staan daar. Dan is het geen prettig idee als die gevoelige gegevens toegankelijk zijn met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord.  
Met MFA moet gebruikers naast gebruikersnaam en wachtwoord nog een sms-code of een eenmalig wachtwoord invoeren om in te loggen

Multifactorauthenticatie is daarom een must-have voor Microsoft 365-omgevingen, net zoals een voetbalelftal niet zonder keeper kan. Gebruikers moeten dan naast gebruikersnaam en wachtwoord bijvoorbeeld nog een sms-code of een eenmalig wachtwoord invoeren om in te loggen. Volgens Microsoft is hiermee 99,9 procent van de aanvallen op accounts te voorkomen. Gelukkig biedt Microsoft 365 een gratis MFA-optie die eenvoudig is in te schakelen. 

 

Creëer awareness bij medewerkers; slechts 3% herkent een phishing e-mail

Helaas zijn het vaak de medewerkers die zorgen voor 'toegang' tot de ICT omgeving. Wij bieden, samen met onze partner Holmes, een phishingsimulatie aan. We versturen dan 'fake' phishing e-mails om meer awareness te creëren bij de medewerkers.

Herken phising e-mails

 

Zet ons in om de veiligheid in jouw ICT omgeving helder te krijgen

Uiteraard is het slim om technische oplossingen in te zetten om je omgeving goed te beschermen. We hebben hier enkele voorbeelden geschetst, maar er is nog veel meer mogelijk. Met de 0-meting krijg je inzicht in hoe je er nu voor staat.

Neem contact op