Even voorstellen: onze stagiaires Elmira en Joep

DELEN

Vanaf begin dit schooljaar bieden wij stageplaatsen aan twee stagiaires: Elmira en Joep. Beiden hebben een technische achtergrond. Elmira houdt zich bezig met het nóg beter maken van informatiebeveiliging, terwijl Joep de rapportenmodule in de Ratho Manager aanvult en uitbreidt.

 

Elmira Drost
Mijn naam is Elmira Drost ik woon in Eindhoven en ik ben 21 jaar. Ik ben 3e-jaars HBO ICT student bij Fontys Hogescholen. Binnen mijn opleiding focus ik mij vooral rondom het onderwerp Cybersecurity. Denk hierbij aan de beveiliging van de techniek, maar ook organisatorisch. Ik vind het interessant om de dingen die ik leer gelijk toe te passen binnen het bedrijfsleven. Vanuit deze stage ben ik parttime blijven werken.

 

Ik vervolg nu mijn stage die loopt van de periode van september tot februari en houd me bezig met een onderzoek. Dit onderzoek richt zich op het verbeteren van de informatiebeveiliging van onze opdrachtgevers, maar wat houdt dit precies in? Ik focus mij op wat er bij het gehele proces komt kijken. Dit houdt het ongeveer het volgende in:

  • wat gebeurt er als een opdrachtgever zich aansluit bij Ratho?
  • wat gebeurt er als een opdrachtgever al is aangesloten betreft beveiliging? Hoe worden systemen in de gaten gehouden?
  • wat gebeurt er als er wat mis gaat met beveiliging?

Met deze vragen ga ik mij bezighouden in mijn onderzoek en wat ik tegenkom probeer ik samen met het team op te lossen en te verbeteren!

Foto Elmira
Elmira Drost


Joep Bohlken

Mijn naam is Joep Bohlken, Ik ben 19 jaar en ik woon in Tiel. Sinds de middelbare school heb ik al veel interesse in computers. Zo heb ik al een behoorlijk aantal computers gebouwd sinds die tijd, voor mij en verschillende vrienden. Nadat ik mijn HAVO diploma gehaald heb op het KGC in Nijmegen ben ik begonnen met de studie ICT op het Fontys. In de afgelopen semesters heb ik de richting Software development gevolgd, maar ook een specialisatie op het vakgebied gamedesign. 

Op dit moment ben ik in mijn 3e jaar van de opleiding en loop ik stage bij Ratho van september tot februari. Toen ik op zoek was naar een mogelijke stage ben ik via een studiegenoot in contact gekomen met Remo de Jong. Toen ik de opdracht hoorde waaraan ik zou mogen werken was ik direct geïnteresseerd omdat het mij een leuke uitdaging leek. 

Binnen Ratho houd ik mij vooral bezig met het uitbreiden van de rapporten module van de Ratho Manager. Hierbij hoort ook het overzichtelijk houden van deze module omdat er meer rapporten bij zullen komen. Rapporten waar je aan zou kunnen denken zijn: 

  • het loggen van bv. Basispoort applicaties op basis van systemen en gebruikers;
  • het loggen van unieke gebruikers met plaatjes login;
  • het gebruik van systeem per werkplek.
Het uitbreiden van de rapporten module geeft inzichten voor zowel opdrachtgevers als voor Ratho zelf.
Joep Bohlken
Joep Bohlken
 
Wij wensen jullie beiden veel succes toe met jullie stages!