Hoe beheer je een hele organisatie eenvoudig met Intune?

DELEN

Als je tegenwoordig aan mensen vraagt; Op welke manier wordt er bij jullie in de organisatie gewerkt? Wordt er vaak geroepen: Wij werken in de cloud! Maar wat is die ’cloud’ nu eigenlijk? Het is een verzamelnaam voor een heleboel servers die in datacenters over de hele wereld zijn verspreid. Ik ben zelf voornamelijk bekend met een onderdeel van Microsoft cloudoplossing namelijk de “Endpoint Manager”. Die naam zal misschien niet iedereen iets zeggen, maar de naam Intune wellicht wel. Met die laatste oplossing regelen wij het apparaatbeheer. Over de cloudoplossing Intune (zie het blauwe wolkje in de afbeelding) en wat je daar mee kunt leg ik uit in mijn blog.

Endpoint manager

 

De cloud maakt locatie onafhankelijk werken mogelijk


Zoals gezegd is de cloud dus een verzameling van servers die in datacenters staan. Deze servers, waar onder ander de klantdata et cetera op staat, kun je via waar je maar wilt benaderen via het internet. Denk hierbij aan je eigen OneDrive, SharePoint omgeving en dergelijke. Op deze manier ben je niet meer afhankelijk van de locatie waar je werkt. Vooral in deze tijd van Corona is het locatie onafhankelijk werken een must!

 

"Van unboxing tot werken; dit is binnen enkele minuten mogelijk met Intune"

 

Stroomuitval? Geen internet beschikbaar? Toch kunnen werken!


Voorheen, wanneer je een stroomstoring had op de locatie waar je werkt, hetzij op een school of in een bedrijf, kon er niet meer gewerkt worden. De servers vielen uit en het was einde verhaal. Wanneer dit gebeurd in de cloud-based omgeving heb je weliswaar geen internet meer, maar kun je naar een andere locatie gaan (bijvoorbeeld thuis) en daar verder werken waar je gebleven was; als er maar internet is.

 

 

Organisaties zijn positief over Intune


Op dit moment hebben we vier complete onderwijsstichtingen in Intune draaien waar we natuurlijk erg trots op zijn. We horen veel positieve geluiden van de scholen waar we deze oplossing hebben draaien. Mijn collega Twan heeft hier ook een blog over geschreven: migreren kun je automatiseren. De inrichting hiervan is namelijk zó simpel dat we de mogelijkheid hebben software, configuratieprofielen etc. door te voeren op verschillende niveaus, bijvoorbeeld:

1. Voor de gehele stichting
2. Voor 1 specifieke school
3. Voor een specifieke afdeling (administratie, directie, leerlingen, leerkrachten etc.)
4. Voor 1 specifieke computer


Hoe dan ook; als je als gebruiker de laptop uit de doos pakt, inlogt met jouw gebruikersnaam en wachtwoord, kun je binnen een paar minuten aan de slag op jouw nieuwe apparaat.

 

Steeds meer organisaties ervaren de voordelen van flexibel werken in de cloud en beheer via Intune

 

Op afstand en met 1 druk op de knop een installatie uitvoeren


Door Intune is de IT-omgeving makkelijk te beheren en te onderhouden. Wanneer een systeem niet meer functioneert door bijvoorbeeld software fouten etc. kunnen we met 1 druk op de knop (en op afstand) het apparaat opnieuw laten installeren. Hierdoor is de ICT’er van de organisatie ontzorgt en kan de betreffende gebruiker na korte tijd weer door waar hij of zij gebleven was. Omdat alle data van de gebruiker in cloud zijn opgeslagen is diegene niks kwijt en kan er gewoon doorgewerkt worden. Wanneer een systeem bezig is met zich opnieuw te installeren, kan de gebruiker een ander apparaat pakken, daarop inloggen en gewoon verder werken. Dit kan op school, thuis of zelfs op het terras (als ze weer open mogen 😉).

 

Wil je ook het gemak van Intune ervaren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Zoals je kunt lezen ben ik ben enthousiast en zie ik alleen maar voordelen en de organisaties die er al mee werken ook. Ik help je graag om ook kostenbesparend en zorgeloos te werken overal waar je maar wilt. Wij helpen jou met wat jouw organisatie nodig heeft voor een vast bedrag per maand per medewerker en het is ook nog eens eenvoudig op- en af te schalen. We zijn er voor jou!

 

Neem contact op