Akkoord onderwijs en Google over wegnemen privacyrisico’s

DELEN

Er is overeenstemming bereikt met Google over maatregelen gericht op de eerder geconstateerde privacyrisco’s bij Google Workspace for Education. Dit betekent dat scholen gebruik kunnen blijven maken van Google Workspace for Education, mits zij zelf ook enkele acties uitvoeren. Dit is het resultaat van intensieve gesprekken die SIVON, SURF en het Strategisch Leveranciersmanagement Rijk (SLM-Rijk), mede op verzoek van de PO-Raad, hebben gevoerd met Google.

Wat doet Ratho?

Bij Ratho slaan wij GEEN data op in Google Workspace, hiervoor gebruiken wij het Microsoft Platform. Wij maken alleen gebruik van het apparaat beheer van Google. Het gaat dus alleen om de Google Workspace omgeving. Wij volgen zelf de website van de PO Raad voor de laatste informatie. Mocht er actie van ons worden gevraagd dan acteren wij daar meteen op.

 

Wat doen de scholen zelf?

Op de website van de PO Raad kun je zien wat je als school nu al zelf kunt doen om gebruik te maken van Google Workspace. Wij gebruiken deze website zelf ook om de laatste informatie te vergaren.

 

Meer informatie 

Neem contact op via interesse@ratho.nl of, bel 040 2370 304.

Neem contact op