top of page
  • Foto van schrijverAyron Hooijmaijers

Goed van start met Microsoft Teams

4 fases Microsoft Teams implementatie 

Veel organisaties zien er tegenop om systemen om te zetten of wijzigingen aan te brengen in hun IT-processen. Dit lijkt een flinke klus, maar met een goede begeleiding vanuit ons helpen wij jou verder en heb jij er weinig omkijken naar.Met ons gestructureerde stappenplan is de implementatie van Microsoft Teams namelijk zo gedaan en begeleiden we alle betrokkenen bij de omzetting en verandering. 


Veel organisaties ervaren gemak, efficiëntie en veiligheid na de implementatie van Microsoft Teams. Dit is namelijk dé oplossing van Microsoft om online samen te kunnen werken, zelfs met externen. Teams is een platform waar je terecht kunt voor zowel documentopslag en voor de interne communicatie. Redenen genoeg om Microsoft Teams op een goede manier bij organisaties te implementeren. Wij doen dit in in 4 fasen:

 

Fase I:     Inventariseren en analyseren

Fase II:    Adviseren en introduceren

Fase III:   Toepassen en beheren

Fase IIII:  Evalueren en optimaliseren 


In deze blog "Goed van start met Microsoft Teams" gaan we verder in op de eerste twee fases die horen bij een goede Teams implementatie. 


Fase I - inventariseren en analyseren


Tijdens het inventariseren en analyseren bekijken wij samen met jou de huidige programma’s, processen en voordelen. We beoordelen het draagvlak in jouw organisatie en brengen alle behoeftes in kaart.  Een belangrijke fase waarin we de randvoorwaarden schetsen en een 0-meting uitvoeren. Hierin stellen wij vragen als: welke processen zijn er nu? Welke rechten en rollen hebben medewerkers, met welke software werken de medewerkers en welke hardware is er aanwezig? Een belangrijk vertrekpunt om tot een goede en effectieve invulling te komen voor de opvolgende fases. 


Fase II - adviseren & introduceren


Tijdens de 2e fase, de advies- en introductiefase, zetten we stappen waardoor jij Microsoft Teams optimaal kunt inzetten. Zo krijg je de omgeving waar jullie organisatie behoefte aan heeft. En dat niet alleen, wij zorgen er ook voor dat er een goede adoptie plaatsvindt van Microsoft Teams. 


Dit doen wij door te starten met een oriënterende workshop waarin we je talloze mogelijkheden van Microsoft Teams laten zien. Met behulp van een demo-omgeving ervaar je hoe de applicatie werkt, wat je er mee kunt, hoe je via Microsoft Teams de samenwerking verbetert en hoe Teams samenwerkt met de andere onderdelen die je binnen Microsoft 365 gebruikt.


Tijdens de blauwdruksessie bespreken we jullie visie. Op basis hiervan nemen we primaire besluiten over de structuur en de technische (on)mogelijkheden. Samen bepalen we de gewenste inrichting en creëren we een blauwdruk voor de implementatie binnen de organisatie. Deze kan stap voor stap geïmplementeerd worden of voor de gehele organisatie.                                                                           

Download de onepager

Wil je meer weten over fase II waarin het adviseren en introduceren van Microsoft Teams verder wordt toegelicht? Goed nieuws, onze onepager kun je namelijk gratis downloaden.  Microsoft Teams

Productiever werken met het gebruik van Microsoft Teams? Aryon, dé Microsoft Teams expert van Ratho heeft in zijn blog alle Teams tips voor jou verzameld. Lees hoe HEYDAY productiever werkt na de implementatie van Microsoft Teams en hoe Plein 013 hierdoor een betere samenwerking ervaart.Van toepassen tot optimalisatie 

Een goede Teams implementatie stopt uiteraard niet bij fase II. Graag vertellen wij je meer over de andere fases die wij verzorgen om tot een optimaleTeams uitrol te komen binnen jouw organisatie. Volg de Ratho blogs en socials, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontdek later meer over fase III (Toepassen en beheren) en fase IIII (Evalueren en optimaliseren).


 

Als het over het onderwijs en trainingen gaat is Aryon een expert. Hij zet zich vol enthousiasme in bij diverse projecten waaronder Teams implementaties. Hij geeft graag advies over de inrichting van o.a. Teams en SharePoint en verzorgt Microsoft 365 (adoptie)trainingen.

Comments


bottom of page