In 2014 hebben wij bij de Bosgroep de overstap naar een eigen VoIP centrale verzorgd. Toen zij in 2017 een nieuwe ICT aanbieder zochten, werd Ratho samen met een andere partij uitgenodigd. Richard: “Die partij bood eigenlijk hetzelfde aan als onze huidige partij, maar Ratho kwam met een andere oplossing die proactief was en mij daardoor aansprak. Wat verder voor ons van belang was, was dat de partij dichtbij zat en ons en onze behoeften kent. Ratho heeft dat tot nu waargemaakt.” Ratho heeft de oude serveromgeving, die uit 5 verschillende fysieke servers bestond, omgezet naar een virtuele omgeving op basis van een enkele redundant uitgevoerde server. Daarnaast is er een professioneel Wi-Fi netwerk op basis van de oplossing van Aerohive Networks gerealiseerd met een scheiding tussen dataverkeer van medewerkers en gasten op het netwerkniveau’.

“Onze eis was dat er geen verandering merkbaar zou zijn in onze werkwijze. Het heeft ons dan ook geen betere workflow opgeleverd, maar we hebben wel veel meer waar voor ons geld gekregen.” aldus Richard. Ook vond hij het proces van tevoren goed voorbereid en de communicatie tijdens het project heeft hij als zeer prettig ervaren. “De planning is behaald, zelfs ondanks wat leverproblemen bij een fabrikant. Ook heeft Cas hier wat geschoven in de planning, zodat we niet nog een maand hoefden te wachten”.

Bij de Bosgroep is het van belang dat de IT goed draait, ook al kunnen ze best heel eventjes zonder. Maar zonder een goede ondersteunde partij kunnen ze in elk geval niet meer, ook al doet Richard een deel van het systeembeheer zelf. Richard: “Er moet een goede achtervang zijn, iemand met wie ik eventuele problemen kan bespreken en die ze snel op kan lossen, dat is Cas want daar heb ik makkelijk contact mee”. Alles is in goed overleg gegaan en het volgende project is aanstaande: Bosgroep Zuid Nederland migreert naar een nieuwe Exchange server – waarna de Windows Server omgeving kan worden opgewaardeerd naar een nieuwe versie.

Richard Nijssen, GIS-specialist en systeembeheerder - Bosgroep Zuid


Linkedin Twitter Facebook youtube