Geschiedenis en Kennismaking

Toen wij nog op de Hastelweg in Eindhoven waren gevestigd, zaten Ratho en Feros gedurende een periode van een paar jaar in hetzelfde kantoorpand. Zodoende zijn we met elkaar in aanraking gekomen.

Dit was een periode waarin Feros erg veel stroringen ondervond bij het gebruikt van de IT omgeving. Er is ons toen gevraagd om eens een 'second opinion' te doen op de omgeving en aan te geven waar wij dit anders zouden aanpakken. Andersom hebben wij hetzelfde gedaan voor wat betreft hun dienstverlening. Zo gezegd, zo gedaan en inmiddels maken we alweer meerdere jaren naar volle tevredenheid gebruik van elkaars dienstverlening.

De Vraagstelling

De vraag vanuit Feros was kort maar krachtig; we willen dat de IT eindelijk eens gaat werken zoals we dit bij andere organisaties het geval is. Het leek simpelweg alsof er een 'vloek' op rustte bij hen. 

De Oplossing

Waar de oplossing in het begin de welbekende server op locatie betrof met daarop al hun bedrijfsapplicaties en een aantal werkplekken, is dit inmiddels overgegaan in een compleet serverloze omgeving. Zowel de kantoorautomatisering van Feros, als de digitale omgeving die zij aan hun opdrachtgevers aanbieden om hun gegeven te raadplegen, wordt vanuit ons servercluster in de datacenters van Interconnect gehost. Daarnaast maken zij gebruik van de Office 365 omgeving van Microsoft voor het afhandelen van hun e-mail communicatie.

De Toekomst

De overstap naar het 'werken in de cloud' heeft de nodige voeten in aarde gehad, maar draait alles inmiddels naar volle tevredenheid. Altijd en overal hebben de medewerkers nu toegang tot hun bedrijfsapplicaties en gegevens; of ze nu op een vaste werkplek in Eindhoven aan het werk zijn of via een laptop of iPad op locatie bij een opdrachtgever. 

De toekomst voor de dienstverlening van Feros gaat ook meer en meer samen met de vooruitgang in de digitale mogelijkheden en het werken vanuit centrale omgevingen. Doordat Feros nu deze stap al heeft gemaakt zijn zij zichzelf er in ieder geval van verzekerd dat ze hierin altijd zonder problemen in mee kunnen gaan. 

 


Linkedin Twitter Facebook youtube