Geschiedenis en Kennismaking

Waar beide partijen elkaar gedurende een periode uit het oog verloren waren en de Greenhouse Group voor hun ondersteuning op het gebied van IT vraagstukken even bij een andere partij aanklopte, is via een oud-collega van Ratho het contact met Ralph weer opgepakt en inmiddels werk zij alweer ruim een jaar met ons samen.  

De Vraagstelling

Voor de verhuizing naar het nieuwe pand in het centrum van Eindhoven, kwam er vanuit de Greenhouse Group een duidelijke vraag; niet alleen moet de WiFi en beveiliging goed geregeld worden, ook het bedrade netwerk moet voorbereid zijn op verdere groei op de nieuwe locatie. Gezien de hoge afhankelijkheid van een goed werkende IT, werd de verhuizing vanaf de oude locatie op het Flight Forum als nieuw startpunt genomen.  

De Oplossing

Elk goed en solidie datanetwerk begint met snelle en stabiele switches. Gezien de goede ervaringen met nieuwe Dell oplossingen is gekozen voor een switchingplatform gebaseerd op de recente N-series. Om het datanetwerk veilig en redundant te kunnen ontsluiten aan het Internet hebben wij een HA oplossing van Cyberoam geimplementeerd bestaande uit een 2-tal Cyberoam CR200iNG appliances. Met een UTM doorvoer van 1200 Mbps beschikken ze niet alleen over voldoende capaciteit om de huidige verbindingen naar Internet goed te beschermen, maar is deze oplossing tevens klaar voor toekomstige groei.

De bedrade omgeving is aansluitend gecombineerd met een dekkende WiFi oplossing op basis van de apparatuur van Aerohive Networks. Waar op de vorige locatie nog veel problemen waren met het WiFi netwerk, waren deze stuk voor stuk verleden tijd met de komst van het nieuwe WiFi netwerk en kunnen alle 180 medewerkers sindsdien probleemloos gebruik maken van het draadloze netwerk. 

De Toekomst

Recent nog hebben wij de Greenhouse Group geholpen in een licenties advies traject (Software Asset Management) voor wat betreft de beste keuzes binnen het licentieaanbod van Microsoft en daarnaast staat voor het komende jaar een aantal hardware vernieuwing binnen het serverpark op de rol.

 


Linkedin Twitter Facebook youtube