Geschiedenis en Kennismaking

De kennismaking met kinderopvangorganisatie De Kleine Wereld is voortgekomen naar aanleiding van onze werkzaamheden voor een andere tevreden opdrachtgever.

Toen De Kleine Wereld een nieuwe locatie ging opstarten bij een basisschool in het pand waar Ratho reeds het IT beheer verzorgde, werd aan de directeur de vraag gesteld of hij wellicht een goede partij voor het IT beheer wist; de rest is geschiedenis.

Inmiddels werken wij alweer ruim 6 jaar samen en ondersteunen bij de organisatie, die zelf ook is gegroeid en uit meerdere locaties bestaat, in zijn geheel bij het gebruik van ICT, hun website en telefonie.

De Vraagstelling

Initieel was de wens vanuit de organisatie om een laagdrempelige oplossing, waarbij de diverse locaties voorzien werden van computerapparatuur en een internetverbinding. Door de jaren heen hebben de ontwikkelingen binnen de kinderopvang echter ook niet stilgestaan en langzaam maar zeker is de vraagstelling vanuit de organisatie hier ook op aangepast. 

De Oplossing

Waar dus de oplossing in het begin een aantal simpele werkplekken betrof, is dit gaanderweg vervangen door een centrale oplossing die vanuit ons datacenter bij Interconnect gehost werd. Recent is echter de beslissing genomen om compleet van het bezit van eigen centrale serverhardware en licenties af te stappen, en over te stappen naar een door ons gehoste serveromgeving in combinatie met het huren van de benodigde licenties. Het dagelijks beheer is hierbij compleet afgekocht en onze service- en helpdesk ondersteund de medewerkers bij hun dagelijkse vragen.

De Toekomst

De gedegen oplossing die nu gerealiseerd is op basis van gehuurde capaciteit binnen ons servercluster, zorgt voor optimale flexibiliteit bij het inzetten van IT oplossingen; er wordt enkel betaald voor wat er gebruikt wordt.

Nieuwe ontwikkelingen, zoals het inzetten van tablets en digi-borden, kunnen dus prima ingezet worden zodra deze van meerwaarde zijn voor de bedrijfsvoering binnen de kinderopvang. 

De gekozen oplossing is voor de verdere groei van de organisatie eveneens een perfecte keuze omdat we optimaal kunnen schalen in de toegewezen capaciteit en aantal gebruikers binnen onze eigen servercluster.


Linkedin Twitter Facebook youtube